Πολιτική

Βαθαίνει το «ρήγμα» Μητσοτάκη – Σαμαρά: Αντίστροφη μέτρηση για τον επόμενο γύρο

Σπάει κάθε ρεκόρ η ταχύτητα με την οποία οι σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά εκφυλίζονται, δημιουργώντας φόβους σε πολλούς «γαλάζιους» πως όσο η συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Χακάν Φιντάν πλησιάζει, τόσο τα επεισόδια μεταξύ των δύο ανδρών θα πληθαίνουν.

Η χθεσινή ημερα στη Βουλή ήταν ημέρα καμπής καθώς ήταν η πρώτη φορά που ο Πρωθυπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου δεν βρέθηκαν σε κατάσταση άμυνας όπως συνηθίζεται, απέναντι σε επικριτικές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά μιλώντας για «απολύτως σεβαστές απόψεις του πρώην Προέδρου και Πρωθυπουργού».

Αυτή τη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε πρώτος τις βολές με αφορμή την συνάντηση του Νίκου Παππά με τον Αντώνη Σαμαρά σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ, και την θερμή σύντομη συζήτηση που είχαν μεταξύ τους.

Με το «βλέμμα» στον πρώην Πρωθυπουργό σχολίασε για τον κ.Παππά «Δεν θα συνομιλήσω μαζί του ούτε θα χαριεντιστώ. Αυτό επιβάλλει ο κοινοβουλευτικός σεβασμός. Προστατεύω το Πολίτευμα με αυτή μου τη στάση».

Στην αντεπίθεση συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά οι οποίοι σχολίαζαν πως “είναι προφανές ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στον κ. Σαμαρα όχι επειδή χαιρέτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έτυχε να καθίσει δίπλα του σε δημόσια εκδήλωση… Άλλωστε η δηλωση του κ. Σαμαρά για τη σκευωρία Νοβαρτις, ότι θα παει ολους τους υπεύθυνους «μέχρι τέλος», ισχύει στο ακέραιο”.

Σημείωναν ότι “ο πραγματικός λόγος βρίσκεται στα «ήρεμα νερά» με την Τουρκία που διαταράσσονται καθημερινά πλέον, μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις. Οπως αυτή μόλις τώρα, με τη νέα Navtex της Τουρκίας. Που μας ανακοίνωσε οτι οχι μόνον η Κάσος αλλά ούτε η Λέσβος ούτε και η Χίος έχουν υφαλοκρηπίδα! Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τα σοβαρά, στα σύνορά μας. Χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια «σύμφωνα φιλίας» και υποκλίσεις”.

«Εμείς δεν θα δώσουμε συνέχεια σε όλο αυτό»

Όπως σχολιάζουν Κυβερνητικές πηγές στο CNN Greece “εμείς δεν θα δώσουμε συνέχεια σε όλο αυτό…” αλλά όπως υπογράμμιζαν δεν γίνεται όταν έχει κυνηγηθεί ολόκληρη η παράταξη να παρακολουθούν κάτι τέτοιο και να μη μιλάνε. Σε κάθε περίπτωση είναι εμφανής η ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου για τη στάση Σαμαρά αλλά οι απαντήσεις που δίνονται στα δημοσιογραφικά ερωτήματα έχουν ως στόχο να ρίξουν τους τόνους.

Η πρώτη επίσημη απάντηση πάντως θα δοθεί σήμερα από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών όπου αναμένεται να δεθχεί πλήθος ερωτημάτων.

Στελέχη κοντά στον Αντώνη Σαμαρά ανταπαντούν την ίδια ώρα πως λάδι στην φωτιά ρίχνει η πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου και όχι ο πρώην Πρωθυπουργός….

Στην πραγματικότητα οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ζητήματα είναι αυτές που εν μέρει πυροδοτούν αυτή τη σύγκρουση. Η πλευρά Σαμαρά εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται η ελληνοτουρκική προσέγγιση και εκφράζει έντονη αντίθεση στο ενδεχόμενο απευθείας διαπραγμάτευσης των δύο χωρών, όπου θεωρεί ότι η Άγκυρα μπορεί να βάλει όσα ζητήματα θέλει στο τραπέζι.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 07:05:00

Back to top button