Auto

Βόμβα από τον Elon Musk, τέλος το Model 2 των $25.000 [video]

Μετά από τόση φημολογία και τόση αναμονή, το Model 2 είναι πλέον νεκρό. Το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Elon Musk, δηλώνοντας ότι ένα τέτοιο μοντέλο θα ήταν «χαζό» κι «ανούσιο».

Κάποια χρόνια πίσω, ο αινιγματικός CEO είχε προαναγγείλει κάτι που θα μπορούσε να αποκαλείται Model 2. Και το οποίο θα συνδύαζε 300 ίππους, 400 km αυτονομίας και θα κόστιζε μόνο $25.000, δηλαδή λίγο παραπάνω από €23.000. Ένα μοντέλο που περίμεναν πολλοί στον πλανήτη και που θα έκανε πάταγο στις διεθνείς αγορές. Αλλά φαίνεται ότι έπεσε θύμα της αυτόνομης οδήγησης και στη θέση του θα κυκλοφορήσει το Robotaxi.

 Περιμέναμε το «Redwood» να σπάσει τα ταμεία, αλλά τελικά παραπέμφθηκε στις καλένδες

Η πρώτη φορά που η προοπτική ενός πραγματικά προσιτού Tesla εμφανίστηκε στον ορίζοντα ήταν το 2018 και τώρα η μοίρα του φαίνεται να εξαρτάται από το εάν η αμερικανική εταιρεία θα μπορέσει να ξεπεράσει τα τεράστια εμπόδια για την επίτευξη αυτονομίας στο Επίπεδο 5. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ «Άκυρο το Tesla Model 2», λέει το Reuters, διαψεύδει ο Elon Musk

Ο Musk ρωτήθηκε ευθέως: «Πότε μπορούμε να περιμένουμε από την Tesla να μας δώσει ένα πραγματικό αυτοκίνητο $25.000, που δεν θα είναι το Robotaxi»; Ο Νοτιοαφρικός ήταν σαφής: «Νομίζω ότι ήμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι το μέλλον είναι αυτόνομο». Συνέχισε εξυμνώντας το Cybercab, που θα φέρει πραγματική επανάσταση στις μετακινήσεις.

Για να δώσει το τελειωτικό χτύπημα λίγο μετά: «Βασικά, το να έχεις ένα κανονικό μοντέλο των $25 χιλιάδων είναι άσκοπο. Θα ήταν ανόητο. Θα ήταν εντελώς αντίθετο με αυτό που πιστεύουμε». Ο πρώτος υπαινιγμός είχε υπάρξει το 2020, όταν είχε δηλώσει ότι «περίπου σε τρία χρόνια από τώρα, είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορούμε να φτιάξουμε ένα πολύ συναρπαστικό ηλεκτρικό όχημα των $25.000, που θα είναι επίσης πλήρως αυτόνομο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Tesla επεκτείνει το εργοστάσιο στην Κίνα για το Model 2

Αυτό που βολικά δεν ανέφερε εκείνη τη στιγμή — ίσως επειδή ακόμη κι ο ίδιος δεν μπορούσε να είναι σίγουρος — ήταν ότι το οικονομικό EV θα παραδιδόταν στους αγοραστές χωρίς τιμόνι ή πεντάλ. Model 2

Η τρέχουσα λογική του Musk ίσως είναι ότι αν προσφέρεις ένα οδηγήσιμο EV που μπορούν να αποκτήσουν πολλοί, ουσιαστικά βάζεις τρικλοποδιά στην ιδέα της εξάπλωσης της αυτόνομης οδήγησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημη παρουσίαση Tesla Cybercab, το robotaxi των $30.000

Πόσο όμως απέχει η επίτευξη αυτονομίας στο Επίπεδο 5; Κάποιοι ειδικοί πιστεύουν ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μια δεκαετία ή και περισσότερο. Διότι ακόμη κι αν η Tesla καταφέρει να τελειοποιήσει την τεχνολογία, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά νομικά προσκολλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 07:27:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button