Κόσμος

Η Τουρκία βομβάρδισε 32 στόχους του PKK σε Ιράκ και Συρία μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

Η Τουρκία ανακοίνωσε τα ξημερώματα πως βομβάρδισε «32 στόχους» – θέσεις του PKK και συμμάχων του – στο Ιράκ και στη Συρία, μερικές ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα.

Η τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους και αποδόθηκε στο κουρδικό αυτονομιστικό ένοπλο κίνημα από τις αρχές της Τουρκίας.

«Όπως επιτρέπει το δικαίωμά μας στη νόμιμη άμυνα που προβλέπεται στο άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, διεξήχθη αεροπορική επιχείρηση εναντίον τρομοκρατικών στόχων στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία (…) και συνολικά 32 στόχοι που ανήκαν στους τρομοκράτες καταστράφηκαν με επιτυχία», ανέφερε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας στο δελτίο Τύπου το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα, διευκρινίζοντας πως «οι αεροπορικές επιχειρήσεις συνεχίζονται».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια δήλωσε την Τετάρτη (23.10.2024) πως οι δράστες της επίθεσης στην τουρκική πρωτεύουσα είναι «πολύ πιθανό» να ήταν μέλη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Τζεβντέτ Γιλμάζ, τα πέντε θύματα της επίθεσης ήταν τέσσερις εργαζόμενοι της τουρκικής βιομηχανίας του αμυντικού τομέα TUSAS και ένας οδηγός ταξί.

Οι δράστες – άνδρας και γυναίκα – «εξουδετερώθηκαν» (σ.σ. σκοτώθηκαν), κατά τον υπουργό Εσωτερικών, Γερλίκαγια.

Ακόμη 22 άνθρωποι, ανάμεσά τους επτά μέλη των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας, τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το PKK, σε ένοπλο αγώνα εναντίον του τουρκικού κράτους από το 1984, χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

To άρθρο Η Τουρκία βομβάρδισε 32 στόχους του PKK σε Ιράκ και Συρία μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 01:16:00

Back to top button