Πολιτική

«Όχημα» κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης την Επιτροπή Δεοντολογίας για να είναι υποψήφιος στο Συνέδριο

Μόλις μία ημέρα πριν την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη αναζητά τρόπους για να κατέβει ξανά υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, ο έκπτωτος πρόεδρος.

Μπορεί η Κεντρική Επιτροπή να έχει αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τις υποψηφιότητες, ωστόσο υπάρχουν πιέσεις ακόμη και την ύστατη ώρα, μόλις μία ημέρα πριν τις τελικές αποφάσεις, να βρεθεί τρόπος για να είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα από τα μέσα που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ως «όχημα» η πλευρά Κασσελάκη είναι η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, που είναι και το μόνο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ που έχει υποστηρικτές ο ίδιος.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν έχει την αρμοδιότητα να αποφασίζει ποιος μπορεί να είναι υποψήφιος και ποιος όχι σε ένα συνέδριο αλλά αποφασίζει αποκλειστικά και μόνο, για τη συμπεριφορά των μελών και τις ποινές των μελών.

Τι αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, σήμερα Τετάρτη (23/10/24) συνεδρίασε η Επιτροπή Δεοντολογίας παίρνοντας μια απόφαση με δυο σκέλη για το θέμα της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη.

Από τη μια κανείς δεν αμφισβητεί πως η Κεντρική Επιτροπή μπορεί να πάρει όποια απόφαση θέλει και άρα μπορεί να αποφασίσει τον αποκλεισμό κάποιου υποψήφιου για την προεδρία του κόμματος.

Από την άλλη όμως, το ίδιο μπορεί να κάνει και το συνέδριο που είναι το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο.

Συνεπώς σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσε να ακυρώσει τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές.

Και άρα, να κατέβει κανονικά υποψήφιος στις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά βέβαια, με την προϋπόθεση ότι θα γίνει κανονικά το συνέδριο και ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα καταφέρει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία σε αυτό, για να του δοθεί το «πράσινο φως» και να κατέβει υποψήφιος. 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι η άλλη πλευρά καταγγέλλει ότι δεν υπήρξε απαρτία στην Επιτροπή Δεοντολογίας όταν πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του site σήμερα.gr ήταν μία σύνοδος της Επιτροπής Δεοντολογίας, χωρίς ημερήσια διάταξη και χωρίς απαρτία. Πρέπει να έχει 11 μέλη και είχε 10…

Προσπάθησαν να ακυρώσουν την προηγούμενη απόφαση 6-6, ωστόσο υπήρξε αδυναμία να παραβρεθούν οι υπόλοιποι εξαιτίας των συνεδριάσεων για τον προσυνεδριακό.

 

 

 

 

 

To άρθρο «Όχημα» κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης την Επιτροπή Δεοντολογίας για να είναι υποψήφιος στο Συνέδριο δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 20:06:00

Back to top button