Αθλητικά

Europa League: «Χέρι-χέρι» στην κορυφή Γαλατασαράι και Μπόντο Γκλιμτ

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Γαλατασαράι με την Έλφσμποργκ, ωστόσο, πήρε τη δεύτερη νίκη της στη League Phase του Europa League με 4-3 επί της Ελφσμποργκ, στο πιο «χορταστικό» ίσως ματς έως τώρα στη League Phase του Europa League, ενώ η Μπόντο Γκλιμτ έκανε την έκπληξη και πέρασε από την Πορτογαλία με 2-1 επί της Μπράγκα. Γαλατά και Μπόντο Γκλιμτ ισοβαθμούν προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας με 7 βαθμούς.

Στο «Ραμς Παρκ» της Κωνσταντινούπολης η Γαλατασαράι προηγήθηκε 3-0 της Έλφσμποργκ, στη συνέχεια κατέβασε ταχύτητα με τους Σουηδούς να μειώνουν σε 3-2 και να μετατρέπουν το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής της League Phase του Europa League σε ντέρμπι. Τελικά τη λύση έδωσε στο 83′ ο Ακγκιούν, διαμορφώνοντας το 4-2, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν ξανά σε 4-3 στο 90΄+3 με το 4-3 να μένει έως το φινάλε σε ένα άκρως «χορταστικό» ματς και τους Τούρκους να ανεβαίνουν προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας με 7 βαθμούς σε 3 ματς.

Να σημειωθεί ότι το 3-1 για την Έλφσμποργκ, η οποία γνώρισε την 2η ήττα της, πέτυχε ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, Νίκλας Χουλτ.

Η Μπόντο Γκλιμτ όχι μόνο έμεινε αήττητη μετά από 3 ματς στη διοργάνωση, αλλά κατάφερε να περάσει με «διπλό» από την Μπράγκα, με 2-1 επί της τοπικής ομάδας, η οποία μετά το 3-0 από τον Ολυμπιακό γνώρισε τη δεύτερη διαδοχική ήττα της στη διοργάνωση.

Η αποβολή του σκόρερ Νιακατέ στο 64′ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του τελικού σκορ, καθώς οι Νορβηγοί πίεσαν τους Ίβηρες και βρήκαν το γκολ της νίκης, έστω και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Τα αποτελέσματα της βραδιάς:

Μπράγκα (Πορτογαλία) – Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) 1-2 (64′ Νιακατέ – 53′ Εβγέν, 90’+4 Νίλσεν)

Γαλατασαράι (Τουρκία) – Έλφσμποργκ (Σουηδία) 4-3 (28′ Ικάρντι, 39′ αυτ. Πέτερσον, 44′ Γιλμάζ, 83′ Ακγκιούν – 53′ Χουλτ, 65′ Μπαϊντού, 90’+3 Λάρσον)


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 20:15:00

Back to top button