Κόσμος

Γερμανία: Πίτσα, μακαρόνια και για επιδόρπιο… κοκαΐνη

Με τον αριθμό 40 στο μενού, η πίτσα είχε και «σπέσιαλ» συνοδευτικό.

Αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε μια πιτσαρία στο Ντίσελντορφ της δυτικής Γερμανίας, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το BBC, σέρβιρε στους πελάτες της ένα… συμπληρωματικό πιάτο κοκαΐνης όταν ζητούσαν το νούμερο 40 στο μενού με τις πίτσες.

Οι αρχές ενημερώθηκαν για το κόλπο τον περασμένο Μάρτιο από επιθεωρητές τροφίμων – και αξιωματικοί της δίωξης ναρκωτικών άρχισαν να παρακολουθούν το εστιατόριο, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθυντής του τμήματος εγκλημάτων της γερμανικής αστυνομίας, Μίκαελ Γκράφ φον Μόλτκε.

Οταν η αστυνομία πήγε να συλλάβει τον διευθυντή της πιτσαρίας στο διαμέρισμά του, ο 36χρονος, πριν τους ανοίξει την πόρτα, φέρεται να πέταξε μια σακούλα με ναρκωτικά από το παράθυρο, η οποία «έπεσε ακριβώς πάνω στην αγκαλιά των αστυνομικών», ανακοίνωσε η αστυνομία του Ντίσελντορφ.

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στο διαμέρισμα 1,6 κιλά κοκαΐνης, 400 γραμμάρια κάνναβης, και 268.000 ευρώ σε μετρητά. Ο διευθυντής του εστιατορίου αφέθηκε ελεύθερος από την αστυνομία λίγες ημέρες αργότερα, άνοιξε ξανά το εστιατόριο του και συνέχισε να πουλάει τον συνδυασμό ναρκωτικών και πίτσας!

Με αυτόν τον τρόπο όμως, η Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τη διαδρομή των ναρκωτικών προς την πιτσαρία, και να εξαρθρώσει τελικά, ύστερα από λίγες εβδομάδες, το κύκλωμα που διακινούσε τις ουσίες όχι μόνο στο εν λόγω εστιατόριο αλλά σε ολόκληρη την δυτική Γερμανία.

Περίπου 150 αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο σε δύο φυτείες κάνναβης – μια στο Μεϊχενγκλάντμπαχ, στα δυτικά του Ντίσελντορφ, όπου βρέθηκαν 300 φυτά κόκας, και μια άλλη στο Σόλιντζεν, στα ανατολικά της πόλης, όπου βρέθηκαν άλλα 60 φυτά.

Παράλληλα, έγιναν έφοδοι σε σπίτια και επιχειρήσεις 12 υπόπτων, με αποτέλεσμα να συλληφθούν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας 22χρονος, ο οποίος θεωρείται ως επικεφαλής της σπείρας εμπορίας ναρκωτικών. Η αστυνομία βρήκε επίσης όπλα, χρήματα και ακριβά ρολόγια.

Ο διευθυντής της πιτσαρίας συνελήφθη εκ νέου ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τη χώρα, και παραμένει υπό κράτηση. Ο Μόλτκε είπε στην αστυνομία: «η παραγγελία νούμερο 40 ήταν μια από τις πίτσες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις»…

Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα άλλων ατόμων που συμμετείχαν στην επιχείρηση ναρκωτικών, ούτε την τιμή του… συνδυαστικού πακέτου πίτσας και κοκαΐνης.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 18:37:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button