Πολιτική

«Πεδίο μάχης» η Βουλή: Πρώτη σύγκρουση Ανδρουλάκη-Μητσοτάκη – Η αποχώρηση από την ομιλία Παππά

Η συζήτηση, αποτέλεσε την «πρεμιέρα» της αντιπαράθεσης του πρωθυπουργού με τον Νίκο Ανδρουλάκη μετά την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ ιδιαίτερη ένταση καταγράφηκε με την αποχώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ομιλία του Νίκου Παππά, που είναι τροχιοδεικτική της στάσης που θα κρατήσει απέναντι στην αντιπολίτευση.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός αυτή την τακτική θα ακολουθεί μέχρι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκλεξει αρχηγό.

«Δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο με 13-0 στο ειδικό δικαστήριο. Προστατεύω το πολίτευμα, δεν θα χαιρετηθώ, θα χαριεντιστώ και συνδιαλλαγώ μαζί του. Όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρει αρχηγό και κομματισμό, θα είμαι εδώ να κάνουμε συζήτηση. Μην απορήσετε εάν αποχωρήσω, αυτή θα είναι η τακτική που θα ακολουθώ έως ότου ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέξει μόνιμο αρχηγό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ενόχλησή του για την κίνηση του πρωθυπουργού εκδήλωσε ο Νίκος Παππάς από τη δευτερολογία του κατά την οποία υποστήριξε πως η αποχώρηση του πρωθυπουργού είναι θεσμικό ατόπημα.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ασεβης στον κανονισμο της βουή, δειλός γιατί δεν μπαίνει να μας αντιμετωπίσει και ενοχικός, εφαρμόζει το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες ανελιπώς, κάθε μέρα. Η σημερινή σας κίνηση είναι ένα στίγμα για την παράταξή σας», ανέφερε χαρακτηριστικά στην δευτερολογία του ο κ. Παππάς

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την ενίσχυση του στόλου με νέα καναντέρ και προσλήψεις την πυροσβεστική, ενώ εξαπέλυσε βέλη προς τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι δεν πρέπει να ακυρώνουν με την κατάκτηση του 112 λέγοντας ότι η κλιματική κρίση δεν έχει χρώμα, ούτε κόμμα.

Ενισχύεται ο στόλος με νέα καναντέρ

Με την επισήμανση ότι «φέτος ήταν η δυσκολότερη περίοδος των τελευταίων 40 ετών», ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρωτολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις φυσικές καταστροφές.

«Το 2027, θα είμαστε οι πρώτοι που θα εντάξουμε στον στόλο μας τα 7 νέα αεροσκάφη Καναντέρ, που θα αντικαταστήσουν τα παλαιά Καναντέρ» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Έκανε ειδική αναφορά στα καινούργια ελικόπτερα μεσαίου τύπου, με δυνατότητα μεταφοράς και ρίψης νερού, αλλά και μεταφοράς προσωπικού της ΕΜΟΔΕ, τα καινούργια αεροσκάφη air tractor, σε αντικατάσταση των παλαιότερων PZL, την προμήθεια νέων ραντάρ και μετεωρολογικών σταθμών και τα σχεδόν 1.200 πυροσβεστικά οχήματα, από τα οποία τα 235 θα έχουν παραδοθεί μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά.

Παππάς: Ο πρωθυπουργός παριστάνει τον συναινετικό για να εξαπολύσει επίθεση στην αντιπολίτευση

Ο Ν. Παππάς στο βήμα της Βουλής

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού έστρεψε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς κατηγορώντας τον ότι κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή για την αντιπυρική περίοδο «παρίστανε τον ψύχραιμο και συναινετικό για να εκτοξεύσει ανοίκεια κριτική στην αντιπολίτευση».

Συνεχίζοντας την κριτική του ο κ. Παππάς αναφερόμενος στη φωτιά της Αττικής το καλοκαίρι είπε πως «ο πρωθυπουργός δεν βρήκε μια κουβέντα να πει γιατί η φωτιά στην Αττική, έφτασε στον αστικό ιστό και το 112 ζητούσε εκκένωση προς το Χαλάνδρι».

Ο κ. Παππάς έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης και για στον τομέα της οικονομίας, λέγοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη για μια προοδευτική αλλαγή. Ο προοδευτικός κόσμος δεν έχει ανάγκη μεσσίες, δε προσδοκά κατακερματισμούς. Ζητά τόλμη και ειλικρίνεια. Υπέρβασης της κάθε κομματικής αυτάρκειας. Δεν ζητά εκ των υστέρων δικαίωση μιας σύμπλευσης με τη δεξιά.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά.

Ανδρουλάκης: Οι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι

androulakis vouli

Ο Ν. Ανδρουλάκης στο βήμα της Βουλής

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Οι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι και το αίσθημα αυτό ενδυναμώνει την κρίση στους θεσμούς» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση περνάει κάτω από το πήχη των προσδοκιών της ελληνικής κοινωνίας, ειδικά στον τομέα της πολιτικής προστασίας. Η εμμονή στο λάθος κοστίζει σε φυσικό περιβάλλον και περιουσίες. Κινείστε εμμονικά στο ίδιο λάθος, περιμένοντας αλλαγή στο αποτέλεσμα» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά.

Κουτσούμπας: Επιλεκτικά ανίκανο επιτελικό κράτος

koutsoumpas vouli

Ο Δ. Κουτσούμπας στο βήμα της Βουλής

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Όσα βγάζουν τους εργαζόμενους στου δρόμους δεν είναι καθόλου άσχετα με το θέμα που συζητάμε Κοινός παρονομαστής είναι ότι οι λαϊκές ανάγκες θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους από ένα επιλεκτικά ανίκανο επιτελικό κράτος» ανέφερε στην τοποθέτησή του στη Βουλή ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Στα 5,5 χρόνια που κυβερνάτε έχουμε ακούσει τα πάντα από εσάς. Διαψεύστηκαν τα πάντα το ένα μετά το άλλο» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι «το ζήτημα δεν είναι πόσες πυρκαγιές σας ξέφυγαν αλλά γιατί σας ξέφυγαν».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά.

Βελόπουλος: Οι ύβρεις είναι το επιχείρημα αυτού που δεν έχει επιχείρημα

velopoulos voyli

Ο Κ. Βελόπουλος στο βήμα της Βουλής

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Οι ύβρεις είναι το επιχείρημα αυτού που δεν έχει επιχείρημα ανέφερε από τη βουλή» ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Αναφέρθηκε σε χαρακτηρισμούς, όπως «πατριώτες της φακής» που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Καλή η συναίνεση αλλά δεν είδα ανάληψη ευθύνης. Για τις πυρκαγιές κάποιος δεν έκανε λάθος; Όλα ήταν καλώς καμωμένα; διερωτήθη ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά.

Χαρίτσης: Οι πολίτες δυσφορούν γιατί βιώνουν με επώδυνο τρόπο τα αποτελέσματα της πολιτικής σας

xarisis natsios

O Αλ. Χαρίσης στο βήμα της Βουλής

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSΙ

«Οι πολίτες δυσφορούν γιατί βιώνουν με τον πιο επώδυνο τρόπο τα αποτελέσματα της πολιτικής σας» ανέφερε από τη βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

Άσκησε σκληρή κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα στον Έβρο αλλά και στη Θεσσαλία.

Επικαλούμενος στοιχεία του ευρωβαρόμετρου είπε πως προκύπτει ότι «οι Έλληνες είναι πρώτοι αναφορικά με την αγωνία για τις συνέπειες από φυσικά φαινόμενα».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά.

Νατσιός: Η πύρινη κόλαση ξεγύμνωσε τον κρατικό μηχανισμό

natsios vouli

Ο Δ. Νατσιός στο βήμα της Βουλής

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δεν σας καλύπτει η δικαιολογία για την κλιματική αλλαγή, σημείωσε ο Πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αρκείται σε επικοινωνιακά καθρεφτάκια και drones που θα εντόπιζαν τις φωτιές πριν επεκταθούν, σημειώνοντας ότι το έμψυχο υλικό είναι ελλιπές και χρειάζονται άμεσα προσλήψεις πυροσβεστών.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά.

Κωνσταντοπούλου: Ο Πρωθυπουργός έχει εξαντλήσει τα κουπόνια της συγγνώμης

konstantopoulou vouli

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSΙ

«Πλέον ο Μητσοτάκης έχει εξαντλήσει τα κουπόνια της συγγνώμης και δεν ζητά συγνώμη αυτή την φορά αλλά μας λέει ότι δεν θέλει να ακούσει από την αντιπολίτευση ότι κατακάηκε όλη η Ελλάδα», τόνισε η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στη Βουλή.

«Επί ημέρων σας έχουν καεί 3 εκατομμύρια 700 χιλιάδες στρέμματα δάσους», ανέφερε.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά.

Στίγκας: Κάθε χρόνοι μιλάμε για πυρκαγιές αλλά όχι για πρόληψη

stigas vouli

Ο Β. Στίγκας στο βήμα της Βουλής

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Κάθε χρόνο μιλάμε για τις πυρκαγιές, αλλά καμία χρονιά δεν μιλάμε για την πρόληψη, δεν βελτιώνουμε τα αντιπυρικά σχέδια, δεν ζητάμε από τους δήμους να φτιάξουν τοπικά σχέδια δράσης», σημείωσε ο Βασίλειος Στίγκας, πρόεδρος των Σπαρτιατών μιλώντας στη Βουλή.

Στην αρχή της ομιλίας του χαρακτήρισε εμμονικό και γραφικό τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι ενώ μέχρι τώρα έκλαιγε όλη μέρα με τις υποκλοπές, και τώρα βρήκε και άλλο θέμα, την χρηματοδότηση των Σπαρτιατών.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 18:28:00

Back to top button