Πολιτική

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: «Θα σας ανοίξουμε με χαρά την πόρτα της εξόδου από το Μέγαρο Μαξίμου»

Νέα σφοδρά πυρά εξαπέλυσε κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη δευτερολογία του κατά τη συζήτηση στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης.   

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ τόνισε: «Μας εγκαλεί γιατί δεν δεχθήκαμε να είναι 40 μόρια για την εντοπιότητα από 20 που ήταν υποβαθμίζοντας χιλιάδες ανθρώπους να αποκτήσουν διδακτορικό τίτλο.
Θέλουμε κίνητρα αξιοπρέπειας για τον ΑΣΕΠ. Είμαστε υπέρ της αξιολόγησης. Πρέπει να δεις όμως τους αξιολογητές».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαχείρηση δασών στη Θεσσαλία λέγοντας ότι «κάνουμε ενιαία διαχείρηση αλλά δεν έχουμε τον Περιφερειάρχη μέσα. Πρέπει να υπάρχει διαχείρηση αλλά τις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάολογος. Δίνετε τη δινατότητα σε ιδιώτες και αποκλείσατε τους μικρούς, τους συνεταιρισμούς. Τους αποκλείσατε όλους. Δεν κάνετε συναίνεση αλλά συνενοχή. Πρέπει να υπάρχει διαχείρηση».

Ειδική αναφορά έκανε στις ανεξάρτητες αρχές και στην άρνηση στήριξης της πρότασής του ΠΑΣΟΚ για τους Σπαρτιάτες και τη χρηματοδότησή τους από την Νέα Δημοκρατία.

«Ποιος είναι λόγος να παίρνει χρήματα όταν υπάρχει απόφαση και λόγω αυτής δεν συμμετείχαν στις Ευρωεκλογές. Δεν ήμουν εγώ το 2010 όταν θα ήσαστε πρωθυπουργός της δραχμής», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος στη συνέχεια ανέφερε ότι υπάρχει διάθεση συνεναίνεσης για μεγάλα ζητήματα, κάνοντας ειδική αναφορά στην κλιματική κρίση.

«Εμείς βάλαμε πλάτη. Να δούμε σε ποια ζητήματα είμαστε ευάλωτοι και να τον συνδεσουμε με τον εκσυγχρονισμό του κράτους, καταθέσαμε πολλές προτάσεις. Δεν σας είδα να λέτε τίποτα», υπογράμμισε.

«Θα είμαστε απέναντι σε μια κυβέρνηση που συνεχίζει την παρέλαση αλαζονείας. Το ύφος και η συμπεριφορά υπουργών δείχνουν ότι οι μέρες της παντοδυναμίας σας ανήκουν στο παρελθόν. Επιταχύνετε την έξοδό σας από το μέγαρο Μαξίμου, είμαστε εδώ για να σας ανοίξουμε με μεγάλη χαρά την πόρτα της εξόδου», κατέληξε.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 17:08:00

Back to top button