Οικονομία

ΕΦΚΑ: Δυνατότητα πληρωμών μέσω IRIS και online ΔΙΑΣ για εργοδότες και οφειλέτες από Νοέμβριο

Από την Δευτέρα (4.10.2024) θα υπάρχει η δυνατότητα για εργοδότες και οφειλέτες να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους μέσω IRIS και Online ΔΙΑΣ, όπως αναφέρει ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, ο e-ΕΦΚΑ προχωρά σε αναβάθμιση των υπηρεσιών του, παρέχοντας νέες επιλογές πληρωμών για εργοδοτικές εισφορές και καθυστερούμενες οφειλές, με στόχο τη διευκόλυνση των συναλλασσόμενων πολιτών και την ενίσχυση της εξυπηρέτησής τους. Οι πληρωμές μέσω του συστήματος IRIS και μέσω Online ΔΙΑΣ θα ενημερώνουν αυτόματα τα συστήματα του e-ΕΦΚΑ σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας την άμεση καταχώρηση των συναλλαγών και την άμεση έκδοση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας, ενισχύοντας τη διαφάνεια και την ταχύτητα της διαδικασίας

Με τις νέες αυτές υπηρεσίες, οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να περιμένουν την εκκαθάριση των πληρωμών από τις τράπεζες, η οποία στο παρελθόν απαιτούσε αρκετές ημέρες. Η αυτόματη ενημέρωση των οικονομικών καρτελών επιτρέπει την ταχύτερη ολοκλήρωση των συναλλαγών, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.

Οι δυνατότητες αυτές θα επεκταθούν και για τις εισφορές των Μη Μισθωτών (αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών) μέχρι το τέλος του έτους, υποστηρίζοντας έτσι τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ.

Η Διοίκηση του Φορέα, με τη συνδρομή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, συνεχίζει να εργάζεται για την παροχή σύγχρονων, φιλικών προς τους πολίτες υπηρεσιών.

To άρθρο ΕΦΚΑ: Δυνατότητα πληρωμών μέσω IRIS και online ΔΙΑΣ για εργοδότες και οφειλέτες από Νοέμβριο δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 16:04:00

Back to top button