Κόσμος

Tα McDonald’s δεν… έφαγαν τις πατάτες του Τραμπ

«Δεν υποστηρίζουμε κανέναν υποψήφιο». Με αυτήν τη λακωνική αλλά ξεκάθαρη απάντηση τα McDonald’s, η παγκοσμίως μεγαλύτερη εταιρεία ταχυφαγείων, αποστασιοποιήθηκε από το σόου που έκανε την περασμένη Κυριακή ο Ντόναλντ Τραμπ σε ένα κατάστημά της στην Πενσιλβάνια. Η εταιρεία απάντησε τοιουτοτρόπως και μέσω «ψυχρού» email στις οχλήσεις της εφημερίδας Quartz, αφού το επεισόδιο στο φαστφουντάδικο έγινε μείζον θέμα στα media των ΗΠΑ.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος και πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έστησε παιχνίδι εντυπώσεων προσποιούμενος τον νεαρό που πιάνει δουλειά στο φαστφουντάδικο με σκοπό να εξοικονομήσει είτε τα προς το ζην είτε χρήματα για τις σπουδές του… Βέβαια, τον υποστήριξε συνεργείο ολόκληρο, φωτογράφοι, βιντεολήπτες, μακιγιέρ, κ.λπ., ενώ το φαστφουντάδικο προφανώς πληρώθηκε για να κλείσει μερικές ώρες ώστε να τραβηχτούν τα πλάνα τής περήφανης… εργατιάς. Φυσικά, φωτογραφίες και βίντεο έγιναν viral.

Αφού έμαθε από επαγγελματία «συνάδελφό» του πώς τηγανίζονται τα τσιπς μέσα στα φοινικέλαια, ο Τραμπ επιχείρησε μόνος του το τηγάνισμα των μερίδων. Μάλιστα παρέδωσε και μία παραγγελία σε ένα όχημα, διότι το κατάστημα υπόκειται στην κατηγορία «ντράιβ ιν».

Σε μια ένδειξη της κενολογίας του, αν όχι της επικίνδυνης ανοησίας του, ο Τραμπ δήλωσε εντυπωσιασμένος ότι τις καυτές πατάτες που βγαίνουν από τη φριτέζα δεν τις βάζουν στα πακέτα με τα χέρια, όπως πίστευε –μια απίστευτη ηλιθιότητα που έδωσε στον πολυβραβευμένο κωμικό Τζον Στιούαρτ να τον περιλάβει καταλλήλως στο σόου του.

 

Στόχος βέβαια, του Τραμπ δεν είναι το εκλεπτυσμένο κοινό του Τζον Στιούαρτ. Οπως έγραψε η Corriere della Sera, ο Τραμπ ήθελε να δείξει ότι, παρά τον πλούτο του, είναι και αυτός «άνθρωπος του λαού», όπως και να χλευάσει την αντίπαλό του, την Κάμαλα Χάρις, η οποία έχει δηλώσει ότι ως νεαρή φοιτήτρια είχε εργαστεί ένα καλοκαίρι στα McDonald’s.

Μόλις ο Τραμπ έβγαλε τα πατατάκια από τη φριτέζα και, κατόπιν, το κεφάλι του από το παραθυράκι του «ντράιβ ιν» δήλωσε στον «πελάτη» του που ανέμενε «την παραγγελία» τα εξής: «Δούλεψα στα McDonald’s 15 λεπτά περισσότερο από την Χάρις». Δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι την ψηφοφορία για την προεδρία των ΗΠΑ, μάλλον χρόνος επαρκής για να ξεβρωμίσουν από την ταγκίλα της ψησταριάς η κόκκινη γραβάτα, το πουκάμισο και το παντελόνι του Τραμπ. Οσο για τα μαλλιά…

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 10:34:00

Back to top button