Auto

Επίσημο: Αυτά είναι τα νέα Mini Cooper JCW με κινητήρες βενζίνης

Λίγο μετά την παρουσίαση των αμιγώς ηλεκτρικών Mini John Cooper Works, η Mini αποκάλυψε το facelift των αντίστοιχων με κινητήρα εσωτερικής καύσης, στην κλασική τρίθυρη διαμόρφωση και την κάμπριο.

Κάτω από το καπό, καθένα εξοπλίζεται με τον δίλιτρο turbo τετρακύλινδρο του BMW Group που αποδίδει 231 ίππους και 380 Nm. Το σύνολο συνεργάζεται αποκλειστικά με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς.



Η ισχύς παραμένει ίδια συγκριτικά με το απερχόμενο JCW, ωστόσο η ροπή είναι μεγαλύτερη κατά 60 Nm. Αν τα συγκρίνουμε τώρα με τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδοχές τους, το θερμικό Mini Cooper JCW αποδίδει 27 ίππους και 30 Nm παραπάνω.

Η Mini ανακοινώνει ότι το σπριντ των 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε 6,1 δευτερόλεπτα με τη hatchback διαμόρφωση, ενώ το κάμπριο, όντας ελαφρώς βαρύτερο, θέλει 6,4 για την αντίστοιχη διαδικασία. Η τελική τους περιορίζεται στα 250 χλμ./ ώρα και 245 χλμ./ ώρα, αντίστοιχα.

Οπτικά, η ισχυρότερη έκδοση του Mini Cooper είναι ίδια με το Cooper S JCW. Η πιο σημαντική αλλαγή έχει να κάνει με την απόληξη της εξάτμισης που βρίσκεται κεντρικά και φιλοξενείται στον δυναμικό διαχύτη.

Το βρετανικό hot-hatch διαθέτει επίσης κόκκινες δαγκάνες φρένων σε απόχρωση Chili Red, ένα χρώμα που κατ’ επιλογή του ο πελάτης μπορεί να το έχει και στις εισαγωγές αέρα, στα καλύμματα των καθρεφτών και στην οροφή.



Μαζί με αυτά, διατίθενται επιλογές για λογότυπο JCW στο πίσω μέρος, ένα νέο χρώμα το Cooper Grey και ζάντες αλουμινίου 17 ή 18 ιντσών.

Το κάμπριο Mini JCW διατηρεί το ντιζάιν του απερχόμενου μοντέλου όσον αφορά στα φωτιστικά σώματα και απλώς δείχνει πιο «φουσκωμένο» συγκριτικά με το hatchback.



Στο εσωτερικό, αμφότερα έρχονται με τη στρογγυλή OLED οθόνη αφής που βλέπουμε σε όλα τα Mini. Τα καθίσματα όμως διαφοροποιούνται χάριν JCW, όπως και το τιμόνι, με τη μαύρη επένδυση και τις κόκκινες λεπτομέρειες να είναι τα πιο έντονα χαρακτηριστικά της καμπίνας.

Στον βασικό εξοπλισμό είναι επίσης το ποιοτικό ηχοσύστημα Harman Kardon και τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του BMW Group.

Το λανσάρισμα των νέων Mini Cooper JCW με κινητήρα εσωτερικής καύσης αναμένεται στις αγορές της Ευρώπης από τις αρχές του νέου έτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 13:58:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button