Auto

Απίστευτο! FIAT 500e κοστίζει όσο ένα Tesla Model 3!

Ύστερα από μια πολύ καλή αρχή το 2020, το ηλεκτρικό FIAT 500 είδε τις πωλήσεις του να καταρρέουν. Κύριο σφάλμα του αυτοκινήτου: Σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά, η τιμή του παραμένει ιδιαίτερη υψηλή.

Η γκάμα του στην Ελλάδα ξεκινά από σχεδόν 35.400 ευρώ προ επιδότησης. Και με 22,5 χιλιάδες ευρώ με την τρέχουσα προωθητική ενέργεια και την επιδότηση. Τιμή που πραγματικά δεν λειτουργεί πλέον για ένα μικρό 3θυρο αυτοκίνητο πόλης που ανακοινώνει αυτονομία 190 km!

Οι Ιταλοί σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν το FIAT 500e το 2025, πιθανότατα με μπαταρίες LFP, κάτι που θα βοηθήσει στη μείωση της τιμής του

Στο μεταξύ, η ιταλική φίρμα επιμένει στην κομψή πλευρά του αυτοκινήτου και λανσάρει μια νέα high-end παραλλαγή, μια ειδική γκάμα που συνδυάζεται με ένα μεγάλο όνομα της ιταλικής μόδας, τον Giorgio Armani.

Αυτή η πολύ αποκλειστική έκδοση επωφελείται πρώτα από δύο νέες αποχρώσεις, το κεραμικό Greige (απόχρωση που εφευρέθηκε από τον Giorgio Armani) και το σκούρο πράσινο. Υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένες ζάντες για το αυτοκίνητο και κοσμημένο επίσης με τον λογότυπο «GA». Στην καμπίνα βρίσκουμε ταπετσαρίες με κατασκευή που παραπέμπει στις παραδοσιακές τεχνικές ραπτικής κι ένα ένθετο στο ταμπλό με φινίρισμα ξύλου κομμένο με λέιζερ, το οποίο «προσφέρει μια απαλότητα παρόμοια με αυτή ενός πολυτελούς υφάσματος».

FIAT 500e Giorgio Armani Collector’s Edition

Ο εξοπλισμός είναι γενναιόδωρος, καθώς υπάρχει στάνταρ γυάλινη οροφή και ηχοσύστημα της JBL. Η τεχνική διαμόρφωση είναι επίσης η καλύτερη της γκάμας του FIAT 500e, με τo ηλεκτρομοτέρ των 118 ίππων και τη μεγάλη μπαταρία που παρέχει αυτονομία 320 km στον μικτό κύκλο WLTP.

Όλα αυτά όμως έχουν κόστος. Και υποψιαζόμασταν ότι δεν θα ήταν φθηνό. Έτσι, το κοντέρ για την «αφαίμαξη» του πορτοφολιού σου έφτασε να ξεκινά από τις €41.500! Αυτό είναι κάτι περισσότερο από ένα πισωκίνητο Tesla Model 3, η έκδοση του οποίου αυτή τη στιγμή κοστίζει €39.990! Μια μεγάλη μπερλίνα με περισσότερα από 500 km αυτονομία και τελικά πιο πλούσιο εξοπλισμό είναι επομένως πιο προσιτό από αυτό το FIAT 500.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 14:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button