Ελλάδα

Αυτοκτονία 14χρονου: Το σχολείο ενημέρωσε τους γονείς για τα ψυχολογικά προβλήματα του παιδιού

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για να  τα αίτια της θανάσιμης πτώσης, από μεγάλο ύψος, ενός 14χρονου, μέσα στο δημοτικό γήπεδο του Ναυπλίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αγόρι βρέθηκε από τον φύλακα του γηπέδου, ο οποίος κάλεσε άμεσα το ΕΚΑΒ. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο πλαίσιο των ερευνών, αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα διενεργηθεί στην σορό του 14χρονου, ενώ η Αστυνομία έχει ξεκινήσει να λαμβάνει καταθέσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί το πώς βρέθηκε στο γήπεδο και υπό ποιες συνθήκες προκλήθηκε η πτώση από τις εξέδρες του γηπέδου, με τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως να ανατρέπον τις αρχικές εκτιμήσεις περί τραγικού δυστυχήματος.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας του παιδιού δήλωσε πως ο έφηβος «μόνος του έπεσε. Πήρε αποβολή από το σχολείο, τον έβαλα και εγώ τιμωρία και έπεσε, πήδηξε από πάνω. Δεν μας έστειλε κάποιο μήνυμα. Έπεσε από ύψος, τον μάλωσα λίγο στο τηλέφωνο, τον έβαλα τιμωρία. Του είπα ”σπίτι θα κάτσεις, δε θα πας πουθενά”. Αυτός διάλεξε να πάει να πηδήξει από εκεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε τάσεις αυτοκτονίας. Μάλιστα, η οικογένεια είχε κληθεί από το σχολείο πριν από αρκετές ημέρες και ενημερώθηκε εγγράφως ότι το το αγόρι χρειάζεται βοήθεια από ειδικό και ψυχολογική στήριξη και μάλιστα υπέγραψαν ότι ενημερώθηκαν. Ωστόσο, παρότι έγινε νέα επικοινωνία από το σχολείο και οι γονείς ρωτήθηκαν αν επισκέφθηκαν με το παιδί τους ψυχολόγο, εκείνοι δεν απάντησαν.

Κλειστό το σχολείο για δύο ημέρες

Λόγω του τραγικού συμβάντος, κλειστό παρέμεινε το σχολείο τη Δευτέρα 22/10 ενώ θα παραμείνει και σήμερα 23/10.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 09:41:00

Back to top button