Οικονομία

Tupperware: Σώθηκε η ιστορική εταιρεία – Άκυρος ο πλειστηριασμός

Άκυρος κηρύχθηκε ο πλειστηριασμός της Tupperware καθώς η ιστορική εταιρεία προϊόντων κουζίνας κατέληξε σε προσωρινή συμφωνία για την πώληση της, λίγες εβδομάδες μετά την αίτηση πτώχευσης.

Η πώληση του ονόματος Tupperware και των προϊόντων της η οποία βγάζει άκυρο τον πλειστηριασμό, γίνεται σε δύο βασικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Alden Global Capital, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας την Τρίτη (23.10.2024).

Η Tupperware πρόκειται να αποκομίσει 23,5 εκατ. δολάρια σε μετρητά και πάνω από 63 εκατ. δολάρια σε ελάφρυνση χρέους σε αντάλλαγμα για «όλη την πνευματική ιδιοκτησία» που απαιτείται για τη δημιουργία και την εμπορία, καθώς και λειτουργικά περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, ανέφερε η εταιρεία.

Η προτεινόμενη συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, εν αναμονή της δικαστικής έγκρισης και άλλων συνήθων προϋποθέσεων ολοκλήρωσης, σύμφωνα με την Tupperware. Όμως, ο δικαστής Μπρένταν Σάνον δήλωσε ότι η συμφωνία είναι πιθανότατα η καλύτερη επιλογή, δεδομένων των «δύσκολων και απαιτητικών συνθηκών» της εταιρείας, ανέφερε το Reuters.

Η πώληση γνωστοποιήθηκε σε ακρόαση του πτωχευτικού δικαστηρίου στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέρ την Τρίτη, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.

«Μετά από χρόνια αγώνα με έναν υπερχρεωμένο ισολογισμό και ένα ξεπερασμένο λειτουργικό μοντέλο, η συναλλαγή θα σηματοδοτήσει μια νέα μέρα για την εμβληματική μάρκα», σύμφωνα με την Tupperware.

 

To άρθρο Tupperware: Σώθηκε η ιστορική εταιρεία – Άκυρος ο πλειστηριασμός δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 11:44:00

Back to top button