Πολιτική

Live Μητσοτάκης για πυρκαγιές: Διαμορφώσαμε κουλτούρα εκκενώσεων – Άδικο ότι το 112 είναι άλλοθι

«Ήταν η πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων 40 χρόνων, σύμφωνα με τα στοιχεία» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση στη Βουλή επί του απολογισμού για τη φετινή αντιπυρική περίοδο και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αναφορικά με τη στήριξη των πληγέντων.

Έκανε ειδική αναφορά στις συστηματικά υψηλότερες θερμοκρασίες, την ξηρασία και τους έντονους ανέμους.

Λόγω τις κλιματικής κρίσης τέτοιες συνθήκες θα καλούμαστε να αντιμετωπίζουμε ολοένα και περισσότερο ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από το κράτος, οι πολίτες είναι υπεύθυνοι για την περιουσία τους και υπάρχει και η ατομική ευθύνη όπου ο καθένας πρέπει να την αναλαμβάνει» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της κατάσβεσης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για τον άμεσο εντοπισμό και την κατάσβεση.

«Είχαμε dones που πετούσαν 24ωρες το 24ωρο, ενώ τις κρίσιμες ημέρες, είχαμε έμφορτα ελικόπτερα και αεροσκάφη που πετούσαν για να έχουμε γρήγορη πρώτη παρέμβαση» είπε και επεσήμανε ότι «έτσι καταφέραμε να σβήσουμε το 70% των πυρκαγιών που ξέσπασαν, γιατί τις εντοπίσαμε και επεμβήκαμε άμεσα».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις εκκενώσεων σε περιπτώσεις πυρκαγιάς. «Έχουμε διαμορφώσει κουλτούρα εκκενώσεων γιατί έχουμε βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την ανθρώπινη ζώη» σημείωσε.

Είναι άδικο και λάθος να λέγεται ότι το 112, είναι άλλοθι για να μην λαμβάνει μέτρα η κυβέρνηση επεσήμανε.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 11:19:00

Back to top button