Ελλάδα

Αμαλιάδα: Θρίλερ η υπόθεση με τους θανάτους τεσσάρων βρεφών – νέα καταγγελία, τι λέει το Χαμόγελο του Παιδιού

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της Αμαλιάδας με τους αιφνίδιους θανάτους όχι τριών, όπως αρχικά είχε προκύψει, αλλά τεσσάρων βρεφών και κεντρικό πρόσωπο μία 2εχρονη, η οποία ήταν παρούσα και στα τέσσερα τραγικά περιστατικά – τα δύο από τα τέσσερα βρέφη ήταν δικά της παιδιά και τα άλλα δύο μητέρων με τις οποιες είχε φιλική σχέση.

Το πρώτο μωρό της 2εχρονης, ένα κοριτσάκι μόλις 19 ημέρων πέθανε στις 19 Ιουνίου 2022, το δεύτερο, επίσης κοριτσάκ,  δύο μηνών πέθανε στις 17 Οκτωβρίου 2023 και πριν από λίγους μήνες, στις 5 Αυγούστου πέθανε το αγοράκι 15 μηνών της καλύτερης της φίλης, με την οποία συγκατοικούν. Στο φως ήρθε εν τω μεταξύ και τέταρτη καταγγελία για το παιδάκι άλλης φίλης της 23χρονης που έφυγε από τη ζωή, το 2021.

Η εισαγγελική παρέμβαση

Για την περίεργη αυτή υπόθεση υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση, με τον προϊστάµενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, Νικόλαο Νικολάου, να δίνει εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού

Με τη σειρά του το Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε ανακοίνωση για συγκεκριμένες αναφορές που είχε λάβει στο παρελθόν για τη συγκεκριμένη γυναίκα

Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού «η 24χρονη ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον, από την παιδική της κιόλας ηλικία, καθώς και για την υποστήριξη που έλαβε στο ρόλο της ως νέα μητέρα».

Στην ανακοίνωση του οργανισμού σημειώνονται τα ακόλουθα:

– Σχετικά με την υπόθεση στην περιοχή της Αχαΐας, είχε λάβει ανώνυμες αναφορές, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, το διάστημα 2017-2020, για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της.

– Οπως πραγματοποιούμε σε κάθε ανάλογο περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές για να κινητοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για την προστασία των παιδιών. Να σημειωθεί πως, μια εκ των αναφορών εστάλη με την με ένδειξη «Κατεπείγουσα».

– Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2015 είχαμε δεχτεί κλήση στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000 από το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής για την εξαφάνιση της τότε ανήλικης μητέρας, ωστόσο πριν προχωρήσουμε στη δημοσιότητα της εξαφάνισης, η ανήλικη επέστρεψε στο σπίτι της.

– Τον Δεκέμβριο του 2020, μας εμπιστεύθηκε μέλος της οικογένειας που επισκέφθηκε το χώρο μας. Ακολούθησαν διαδικασίες από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ακολουθώντας τις εντολές του εισαγγελέα.

– Το 2023, η μητέρα επικοινώνησε με το Τμήμα Υγείας του Οργανισμού για παροχή κατευθύνσεων για διαδικαστικά θέματα που αφορούσαν το βρέφος, το οποίο νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Εντός των επόμενων ημερών ενημερωθήκαμε πως το βρέφος απεβίωσε. Κατά την ίδια περίοδο, Κοινωνικές Υπηρεσίες της περιοχής που ασχολούνταν με την υπόθεση, επικοινώνησαν με τον Οργανισμό και αναφέρθηκε το γεγονός πως πριν από ένα έτος, είχε αποβιώσει το βρέφος της πρώτης εγκυμοσύνης της μητέρας με παρόμοιο τρόπο, πράγμα που προβληματίζει αρκετά την υπηρεσία. Έκτοτε, οι Αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές διερευνούν τα αίτια θανάτου των δύο βρεφών της μητέρας.

Και η τελευταία καταγγελία

Την ώρα που οι Αρχές άρχιζαν την έρευνα για τους αιφνίδιους θανάτους των παιδιών της 23χρονης και του μωρού της φίλης της με την οποία συγκατοικούσαν, μία άλλη φίλη και κουμπάρα της, εμφανιστηκε στο Μega για να καταγγείλει ότι πριν από τρία χρόνια, στις 4 Φεβρουαρίου 2021 το μόλις έξι μηνώνπαιδί της είχε επίσης αφησει την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της ίδιας γυναίκας.

«Εγώ σαν μάνα έχασα το παιδί μου στα χέρια της Ειρήνης και θα το ψάξω», δήλωσε στην κάμερα του Mega.

Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες, από τις ιατροδικαστικές και τοξικολογικές εξετάσεις των νεκρών βρεφών δεν προέκυψαν ευρήματα.

Οπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, τον Φεβρουάριο του 2021 πεθαίνει ένα βρέφος 6 μηνών που πρόσεχε εκείνο το βράδυ η 2εχρονη. Ηταν το μωρό της φίλης της. Από την ιατροδικαστική έρευνα διαπιστώθηκε πως είχε πεθάνει από παθολογικά αίτια.

Τον Ιούνιο του 2022 πεθάνει το παιδί της 2εχρονης, 19 μηνών. Το πόρισμα έδειξε πως έφυγε από τη ζωή από διάμεση πνευμονίτιδα.

Τον Οκτώβριο του 2023 πεθαίνει το δεύτερο παιδί της  μετά από επιληπτικές κρίσεις. Για το δεύτερο παιδί υπάρχει εκκρεμότητα για τον γονιδιακό έλεγχο.

Τον Αύγουστο του 2024 πεθαίνει το μωρό μίας φίλης της, το οποίο πρόσεχε συχνά η 23χρονη. Αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις.

Αίσθηση προκάλεαν οι υπόνοιες που άφησε ο πατέρας του αγοριού μιλώντας στο Μega:

«Το πήγανε πεθαμένο στο νοσοκομείο. Πεθαμένο Και μελανιασμένο. Εδιναν μάχη οι γιατροί της Αμαλιάδας και τι δεν του έλεγαν μέσα του παιδιού, “Αγγελε μου, γιατί μας άφησες” και κάτι τέτοια. Δηλαδή πιο πολύ πόνεσαν οι γιατροί. Μέχρι ηλεκτροσόκ του έκαναν του παιδιού. Επεσαν όλοι πάνω του, αλλά δυστυχώς το πήγανε με μηδέν σφυγμό. Η πρώην σύζυγός μου συζεί με την κυρία που έχασε και τα δύο της παιδάκια. Πώς έφυγαν και αυτά τα παιδάκια έτσι; Στα χέρια αυτής της γυναίκας χάθηκε και το δικό μου το παιδί».

Από καμία έρευνα δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να βάζει στο κάδρο την Ειρήνη, υποστηρίζει από την πλευρά της η δικηγόρος της κοπέλας, για να προσθέσει:

«Εχουμε ένα κορίτσι, το οποίο διαδοχικά θέλουν να μας πουν ότι αφαιρεί ζωές; Γίνονται ενδελεχείς έρευνες, εισαγγελικές, αξιολογείται το υπάρχον κατά περίπτωση αποδεικτικό υλικό ότι κανένας εισαγγελέας δεν κατέληξε πουθενά. Κανένας ειδικός επιστήμονας δεν κατέληξε πουθενά και μένουμε μόνο σε αυτή την σύμπτωση να τύχει να είναι αυτό το κορίτσι δίπλα σε αυτά τα μωρά, άρα κάτι σημαίνει».

Τόσο η έρευνα όσο και οι απαντήσεις της ιατροδικαστικής εξέτασής είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα μάλιστα με τον αστυνομικό συντάκτη,  ενδέχεται να υπάρχει και άλλος θάνατος μωρού σε προγενέστερο χρόνο με αντίστοιχο τρόπο, δηλαδή στα χέρια της ίδιας γυναικαςς, χωρις πάντως να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τη σχετική πληροφορία.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 10:41:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button