Κόσμος

ΗΠΑ: Η στιγμή που ο Ομπάμα ραπάρει το «Lose Yourself» μπροστά στον Eminem

Προεκλογικός «πυρετός» στις ΗΠΑ, δύο εβδομάδες σχεδόν από τις αμερικανικές εκλογές, με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να ραπάρει το Lose Yourself του Eminem σε συγκέντρωση της προεκλογικής εκστρατείας της Καμάλα Χάρις στο Ντιτρόιτ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την ομιλία του το βράδυ της  Τρίτης (22.10.24) έστειλε σαφές μήνυμα στο πλήθος που έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση να μην ψηφίσει υπέρ ενός ηλικιωμένου Ντόναλντ Τραμπ, ενώ δε δίστασε να… ραπάρει καθώς μοιράστηκε τη σκηνή με τον ράπερ Eminem, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στην υποψήφια των Δημοκρατικών. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, που προηγήθηκε της εμφάνισης του Ομπάμα, ο Eminem προέτρεψε το κοινό να χρησιμοποιήσει τη φωνή του στις κάλπες, υποστηρίζοντας ότι η Καμάλα Χάρις ενσαρκώνει μια Αμερική όπου οι ατομικές ελευθερίες θα συνεχίσουν να προστατεύονται και όλες οι απόψεις θα μπορούν να ακούγονται.

«Λοιπόν, έγραψα μερικά πράγματα που θέλω να πω. Είμαι εδώ απόψε για μερικούς σημαντικούς λόγους. Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, το Ντιτρόιτ και η πολιτεία του Μίσιγκαν σημαίνουν πολλά για μένα. Και καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, τα φώτα είναι στραμμένα πάνω μας περισσότερο από ποτέ, και νομίζω ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε τη φωνή σας, γι’ αυτό ενθαρρύνω όλους να ψηφίσουν» είπε.

«Επίσης, νομίζω ότι κανείς δεν θα ήθελε να ζει σε μία Αμερική όπου οι άνθρωποι φοβούνται να εκφράσουν τη γνώμη τους. Η αντιπρόεδρος Χάρις υποστηρίζει ένα μέλλον γι΄ αυτή τη χώρα όπου αυτές οι ελευθερίες, όπως και πολλές άλλες, θα προστατεύονται και θα διατηρούνται. Και για να σας πει περισσότερα γι’ αυτό, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα» κατέληξε.

Ο Ομπάμα εμφανίστηκε υπό τους ήχους του εμβληματικού τραγουδιού του Eminem Lose Yourself, ραπάροντας μάλιστα τους πρώτους στίχους. «Ένιωσα κάπως περίεργα μετά τον Eminem» είπε αστειευόμενος. «Νόμιζα ότι θα ανέβαινε στη σκηνή να τραγουδήσει. Λατρεύω τον Eminem».

Το «Lose Yourself» είναι από τα πιο γνωστά τραγούδια του hip-hop καλλιτέχνη. Κυκλοφόρησε ως το πρώτο single από το original soundtrack της ταινίας 8 Mile στις 22 Οκτωβρίου 2002 και στη συνέχεια έγινε το πρώτο rap τραγούδι που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού.

To άρθρο ΗΠΑ: Η στιγμή που ο Ομπάμα ραπάρει το «Lose Yourself» μπροστά στον Eminem δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 10:58:00

Back to top button