Υγεία

Όμιλος Ευρωκλινικής: Δωρεάν εξετάσεις μαστών και θυρεοειδούς στην Πάτμο

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής, στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, και με αφορμή τον Οκτώβριο, μήνα αφιερωμένο στην πρόληψη και την ενημέρωση για τον Καρκίνο του Μαστού, προσέφερε σε περισσότερες από 200 γυναίκες ΔΩΡΕΑΝ Εξετάσεις Μαστών και Θυρεοειδούς στο νησί της Πάτμου. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Υγείας Πάτμου από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου. 

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ), η οποία διέθεσε τη Μονάδα Κινητού Μαστογράφου, υπό την αιγίδα του Δήμου Πάτμου, καθώς και του Σωματείου Γυναικών Πάτμου «Η Σπίθα».

Στο πλαίσιο της δράσης, η δωδεκαμελής αποστολή της Ευρωκλινικής και της ΕΑΕ, υπό τον συντονισμό της Λαμπρινής Κορδάτου, Προϊσταμένης Πολυϊατρείου Ευρωκλινικής και αποτελούμενη από τους ιατρούς Πέτρο Μαλακάση, Ειδικό Ακτινοδιαγνώστη Μαστού και Διευθυντή Κέντρου Μαστού Ευρωκλινικής, Μιχάλη Μαυρουδή, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Μαστού Ευρωκλινικής, Αποστόλη Μητρούσια, Χειρουργό Μαστού Ευρωκλινικής, Σοφία Τσιρώνα, Διευθύντρια Ενδοκρινολόγο και Επιστημονικά Υπεύθυνη Ενδοκρινολογικού Τμήματος Ευρωκλινικής, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και ακτινοτεχνικούς του Κέντρου Μαστού της Ευρωκλινικής και της ΕΑΕ,  πραγματοποίησε 547 δωρεάν ιατρικές εξετάσεις:

  • 108 Ψηφιακές Μαστογραφίες
  • 126 Υπερήχους μαστών και 126 αντίστοιχα κλινικές εξετάσεις από Μαστολόγους  
  • 90 Υπερήχους Θυρεοειδούς
  • 97 Κλινικές  Εξετάσεις από Ενδοκρινολόγο

Η δράση είχε ως στόχο να καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλου αριθμού γυναικών κατοίκους της Πάτμου, αλλά και γυναίκες από τους Λειψούς οι οποίες ταξίδεψαν ειδικά για τον λόγο αυτό με τη συνδρομή του Δήμου Λειψών και οι οποίες για διάφορους λόγους (π.χ. οικονομικούς, απόσταση, έλλειψη ενημέρωσης) χρήζουν προληπτικού μαστολογικού και ενδοκρινολογικού ελέγχου. Επιπλέον, ο περαιτέρω έλεγχος των ευρημάτων θα πραγματοποιηθεί δωρεάν στον Όμιλο Ευρωκλινικής.

Τέλος, την Παρασκευή 11/10/2024 στις 19.30, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία για τον Καρκίνο του Μαστού, την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία καθώς και τον τρόπο διαχείρισης των συμπτωμάτων κατά την προεμμηνόπαυση και την εμμηνόπαυση με ελεύθερη είσοδο στον Πνευματικό Κέντρο «ΠΑΤΜΙΟΝ».

Η συγκεκριμένη δράση στην Πάτμο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγκαλιά Φροντίδας», το οποίο υλοποιεί ο Όμιλος Ευρωκλινικής για τέταρτη συνεχή χρονιά. Μέχρι σήμερα, η  «Αγκαλιά Φροντίδας» έχει προσφέρει δωρεάν εξετάσεις μαστού σε περισσότερες από 1.000 γυναίκες που κατοικούν σε απομακρυσμένα νησιά. Αυτή η πρωτοβουλία αποδεικνύει τη διαρκή δέσμευση του Ομίλου στην προώθηση της ισότιμης πρόσβασης των γυναικών στην υγειονομική περίθαλψη και αναδεικνύει τη σημαντικότητα της ενημέρωσης και πρόληψης σχετικά με τον καρκίνο του μαστού.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 10:19:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button