Κόσμος

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως κατέρριψε 18 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και σκάφη επιφανείας

Ρωσικές αμυντικές δυνάμεις κατέστρεψαν στη διάρκεια της νύκτας 14 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, από τα οποία 10 πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας, καθώς και τέσσερα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας στη Μαύρη Θάλασσα που κατευθύνονταν προς τη χερσόνησο, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Εξάλλου ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται σε τέσσερις πόλεις στην ανατολική Ουκρανία, καθώς οι δυνάμεις της Μόσχας ασκούν πίεση για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους ολόκληρη την περιφέρεια του Ντονμπάς, σύμφωνα με φιλορώσους μπλόγκερ.

Ρωσικές δυνάμεις δίνουν μάχες με ουκρανικά στρατεύματα στις πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας Σελίντοβε, Χιρνίκ, Κουράχοβε και Τορέτσκ, σύμφωνα με χθεσινές αναρτήσεις των μπλόγκερ.

Ο Γιούρι Ποντολιάκα, ένας γεννημένος στην Ουκρανία φιλορώσος στρατιωτικός μπλόγκερ, δήλωσε πως ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στο Χιρνίκ από πολλές κατευθύνσεις και οι μάχες έχουν φθάσει στο κέντρο της πόλης, η οποία είχε πριν από τον πόλεμο πληθυσμό 10.000 κατοίκους.

Ο Ποντολιάκα δήλωσε πως μάχες μαίνονται επίσης στα περίχωρα των πόλεων Κουράχοβε και Σελίντοβε, καθεμιά από τις οποίες είχε πληθυσμό 20.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο.

«Οι εξελίξεις σ’ αυτό τον τομέα του μετώπου είναι ταχείες», δήλωσε ο Ποντολιάκα. Οι περιγραφές του επιβεβαιώθηκαν από πολλούς άλλους γνωστούς φιλορώσους μπλόγκερ, αν και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε από την πλευρά του πως οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά σημεία κατά μήκος του μετώπου, αλλά η Ουκρανία απέκρουσε τις επιθέσεις.

«Προς την κατεύθυνση του Ποκρόφσκ, ρώσοι εισβολείς προσπάθησαν να απωθήσουν τις μονάδες μας στις περιοχές των οικισμών Μιρολιούμπιφκα, Προμίν, Λισίφκα και Σελίντοβε», ανέφερε.

«Οι υπερασπιστές μας απέκρουσαν 56 επιθέσεις. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση εχθρικών επιθέσεων ήταν κοντά στο Σελίντοβε».

«Προς την κατεύθυνση του Κουράχοβε, οι αμυντικές δυνάμεις απέκρουσαν 47 επιθέσεις κοντά στο Χιρνίκ, τη Νοβοντμίτριφκα, το Χόστρε, την Κατερίνιφκα και την Αντόνιφκα, όπου ο εχθρός προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα των στρατευμάτων μας».

Εξάλλου, στο Κίεβο, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 57 ρωσικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πάνω από 12 περιφέρειες σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν 81 drones και επιτέθηκαν με πύραυλο στη νότια περιφέρεια της Οδησσού.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 10:34:00

Back to top button