Οικονομία

Σκυλακάκης: Μέχρι το 2027 – 2028 τοπικά πολεοδομικά σχέδια σε όλη την Ελλάδα

Μέχρι το 2027 – 2028 θα υπάρχουν παντού σε όλη την Ελλάδα τοπικά πολεοδομικά σχέδια μέσα από την υλοποίηση της μεγαλύτερης επένδυσης που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ελλάδα, ύψους 700 εκατ. ευρώ, προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα (23.10.2024).

Ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η οποία έβγαλε αντισυνταγματική την εκτός σχεδίου δόμηση και την παραχώρηση οικοδομικής άδειας στα «τυφλά οικόπεδα», δηλαδή σε όσα δεν έχουν πρόσβαση σε δρόμο. Έτσι, το ΥΠΕΝ έρχεται τώρα και νομοθετεί πάνω στην απόφαση του ΣτΕ για τα τυφλά οικόπεδα, παρέχοντας κίνητρα για δόμηση εντός των οικισμών.

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης επεσήμανε πως υπάρχει η ανάγκη να αυξηθεί η διαθέσιμη γη εντός των οικισμών έτσι ώστε να πέσουν οι τιμές και να αυξηθούν οι δυνατότητες δόμησης. Προς αυτή την κατεύθυνση, πραγματοποιούνται οι μελέτες οι οποίες θα δοθούν προσεχώς σε διαβούλευση, καλώντας του ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν.

To άρθρο Σκυλακάκης: Μέχρι το 2027 – 2028 τοπικά πολεοδομικά σχέδια σε όλη την Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 10:13:00

Back to top button