Auto

Προ των πυλών το ανανεωμένο Kia Sportage

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Kia θα παρουσιάσει επίσημα στις 24 Οκτωβρίου το επανασχεδιασμένο Sportage. Η πέμπτη γενιά του SUV μοντέλου (φωτογραφίες) εμφανίστηκε στην αγορά της Ευρώπης το 2021 και προκάλεσε αίσθηση με τη σχεδίασή της και την ποιότητα κατασκευής.

Η διαδικασία ανανέωσης ολοκληρώθηκε και οι πιο πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αμάξωμά του υπάρχει μια εντελώς νέα ορθογώνια μάσκα η οποία πλαισιώνεται από κάθετους προβολείς. Αυτοί θυμίζουν τους αντίστοιχους που διαθέτουν τα Sorento και EV9.

Στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα έχει διαμορφωμένη μια ευρύτερη εισαγωγή αέρα, σε σχέση με αυτή που υπάρχει τώρα, ενώ οι προβολείς ομίχλης είναι σε σχήμα κύβου.



Στο πίσω μέρος του, οι αλλαγές είναι πιο διακριτικές αλλά εμφανείς. Οι κυριότερες αφορούν στα φώτα που έχουν νέα φωτεινή υπογραφή και γραφική κίνηση και ο αναδιαμορφωμένος προφυλακτήρας.

Όσοι έχουν δει τα πρωτότυπα από κοντά αναφέρουν ότι στο εσωτερικό του επανασχεδιασμένου Sportage έχει τοποθετηθεί νέα κυρτή οθόνη στο ταμπλό του, καινούργιο τιμόνι με δύο ακτίνες, μινιμαλιστικός επιλογέας ταχυτήτων, ενώ πιθανόν θα έχουν αλλάξει και κάποιοι από τους διακόπτες που υπάρχουν στην κονσόλα.



Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες που να αφορούν σε διαφοροποιήσεις στους κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται το επανασχεδιασμένο Sportage.

Πάντως, επειδή στο Nürburgring-Nordschleife εντοπίστηκε να κάνει δοκιμές εξέλιξης και ένα πρωτότυπο με ήπιο υβριδικό σύστημα κινητήρα, πιθανόν να ήταν ο 1.6 T-GDI mHEV (48 Volt) που υπάρχει στο Hyundai Tucson και αποδίδει 160 ίππους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 09:45:00

Back to top button