Ελλάδα

Αμαλιάδα: Συγκλονίζει μητέρα νεκρού βρέφους-«Δεν είναι τυχαίο να φεύγουν στα χέρια της τέσσερα μωρά»

Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση του θανάτου των δύο μωρών μιας 24χρονης στην Αμαλιάδα, αλλά και δύο ακόμη βρεφών του φιλικού της περιβάλλοντος. Νέα μαρτυρία της μητέρας του τέταρτου παιδιού που πέθανε στα χέρια της 24χρονης εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις τραγικές συμπτώσεις των θανάτων των τεσσάρων παιδιών.

Η μητέρα αναφέρει πως το έξι μηνών κοριτσάκι της βρέθηκε νεκρό τον Φεβρουάριο του 2021 όσο το πρόσεχε η 24χρονη. Δήλωσε πως η 24χρονη «επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε πως την κατηγορώ ευθέως ότι αυτή σκότωσε το παιδί μου. Εγώ δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο (…) έχω όμως υποψίες και προσπαθώ να μάθω τα αίτια θανάτου του παιδιού μου» είπε η μητέρα του τέταρτου μωρού που έφυγε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Δεν είναι τυχαίο τέσσερα παιδάκια να φεύγουν στα χέρια της» δήλωσε.

Γιαννόπουλος: «Οι Αρχές ήταν ενήμερες»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου», Κώστας Γιαννόπουλος, σημείωσε ότι οι Αρχές ήταν ενήμερες για τις συνθήκες, πλην όμως ήταν υποστελεχωμένες και άρα «λίγες» μπροστά στο πρόβλημα, αφού δεν συνέδραμαν πριν τον θάνατο κάποιου από τα παιδιά, αλλά κατόπιν αυτών».

Σε σχετική ανακοίνωση από «Το χαμόγελο του παιδιού» αναφέρεται ότι είχαν γίνει κλήσεις για την συγκεκριμένη γυναίκα, πριν ακόμα γίνει μητέρα καθώς ζούσε σε προβληματικό περιβάλλον.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση γίνονται αιχμές για «τον συντονισμό των αρμόδιων Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών αλλά και των Κοινωνικών υπηρεσιών» καθώς «η μητέρα ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον, από την παιδική της κιόλας ηλικία».

Εισαγγελική παρέμβαση

Στο μεταξύ, την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πατρών, προκάλεσαν οι θάνατοι των τριών βρεφών σε Αχαΐα και Ηλεία μέσα σε διάστημα δύο ετών.

Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή τον θάνατο ενός άλλου μωρού, συγκατοίκου μιας 23χρονης, η οποία είχε ήδη χάσει δύο παιδιά.

Διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νικόλαος Νικολάου, µε αφορμή την υπόθεση µε τα τρία µωρά που πέθαναν σε Αχαΐα και Ηλεία.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 09:13:00

Back to top button