Ελλάδα

Θρίλερ με τους μυστηριώδεις θανάτους 4 βρεφών στην Αμαλιάδα

Διαστάσεις θρίλερ έχει λάβει η υπόθεση με τους θανάτους 4 βρεφών στην Αμαλιάδα, μετά τις καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για μια 24χρονη κοπέλα που ήταν παρούσα και στα τέσσερα τραγικά περιστατικά. Σημειώνεται ότι τα δύο από τα τέσσερα βρέφη ήταν δικά της, ενώ τα άλλα δύο ήταν φίλων της.

Μετά τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που ζήτησε ο προϊστάµενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, Νικόλαος Νικολάου, το Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις πληροφορίες που είχαν φτάσει στον οργανισμό για την 24χρονη σήμερα γυναίκα.

Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού «η 24χρονη ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον, από την παιδική της κιόλας ηλικία, καθώς και για την υποστήριξη που έλαβε στο ρόλο της ως νέα μητέρα».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του οργανισμού:

– Σχετικά με την υπόθεση στην περιοχή της Αχαΐας, είχε λάβει ανώνυμες αναφορές, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, το διάστημα 2017-2020, για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της.

– Όπως πραγματοποιούμε σε κάθε ανάλογο περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές για να κινητοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για την προστασία των παιδιών. Να σημειωθεί πως, μια εκ των αναφορών εστάλη με την με ένδειξη «Κατεπείγουσα».

– Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2015 είχαμε δεχτεί κλήση στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000 από το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής για την εξαφάνιση της τότε ανήλικης μητέρας, ωστόσο πριν προχωρήσουμε στη δημοσιότητα της εξαφάνισης, η ανήλικη επέστρεψε στο σπίτι της.

– Τον Δεκέμβριο του 2020, μας εμπιστεύθηκε μέλος της οικογένειας που επισκέφθηκε το χώρο μας. Ακολούθησαν διαδικασίες από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ακολουθώντας τις εντολές του εισαγγελέα.

– Το 2023, η μητέρα επικοινώνησε με το Τμήμα Υγείας του Οργανισμού για παροχή κατευθύνσεων για διαδικαστικά θέματα που αφορούσαν το βρέφος, το οποίο νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Εντός των επόμενων ημερών ενημερωθήκαμε πως το βρέφος απεβίωσε. Κατά την ίδια περίοδο, Κοινωνικές Υπηρεσίες της περιοχής που ασχολούνταν με την υπόθεση, επικοινώνησαν με τον Οργανισμό και αναφέρθηκε το γεγονός πως πριν από ένα έτος, είχε αποβιώσει το βρέφος της πρώτης εγκυμοσύνης της μητέρας με παρόμοιο τρόπο, πράγμα που προβληματίζει αρκετά την υπηρεσία. Έκτοτε, οι Αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές διερευνούν τα αίτια θανάτου των δύο βρεφών της μητέρας.

Η τελευταία καταγγελία για την 24χρονη

Η Κατερίνα, η μητέρα του 4ου βρέφους, μίλησε στο MEGA και κατήγγειλε πώς έχασε την έξι μηνών κόρη της στις 4 Φεβρουαρίου 2021. «Εγώ σαν μάνα έχασα το παιδί μου στα χέρια της Ειρήνης και θα το ψάξω», είπε.

Ωστόσο, αποκαλύφθηκε και η καταγγελία μιας άλλης μητέρας, αυτή τη φορά στην Κάτω Αχαΐα η οποία έχασε και αυτή το παιδί της το 2021. Το παιδί, 6 μηνών, φρόντιζε για λίγες ώρες τη μέρα του θανάτου του η 24χρονη…

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Η Εισαγγελία Εφετών Πάτρας ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τον μυστηριώδη θάνατο τριών βρεφών σε Κάτω Αχαΐα και Αμαλιάδα. Η έρευνα θα διεξαχθεί από πταισματοδίκη.

Την ίδια ώρα, έχει ζητηθεί μέσω της συνηγόρου των μητέρων των δυο βρεφών να γίνει γονιδιακός έλεγχος.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 08:55:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button