Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Μητσοτάκης για πρωθυπουργός και Δένδιας πιο «επιτυχημένος υπουργός» – Οι απαντήσεις για Τέμπη και ΕΣΥ

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης (22/10/24) από τον Alpha.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι πολίτες, στο πλαίσιο της δημοσκόπησης της Alco, το 75% των πολιτών θεωρεί ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έρευνα και στον προσδιορισμό της δίκης για την τραγωδία στα Τέμπη.

Την ίδια ώρα, το 50% απαντάει ότι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένο από τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στην ερώτηση για το ποιον θεωρεί ο κόσμος ως πιο επιτυχημένο υπουργό της κυβέρνησης το 51% απάντησε «κανένας» ενώ το 26% προτίμησε τον Νίκο Δένδια.

Όταν η ίδια ερώτηση έγινε σε ψηφοφόρους της ΝΔ, ο Νίκος Δένδιας ήταν και πάλι πρώτος στις προτιμήσεις και μάλιστα με ποσοστό 48%

Στην ερώτηση ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες για πρωθυπουργό, το 27% επέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ η πλειοψηφία απάντησε «κανέναν» σε ποσοστό 37%.

Υπενθυμίζεται ότι για στην πρόθεση ψήφου, στην ίδια δημοσκόπηση (το πρώτο μέρος της οποίας παρουσιάστηκε χθες 21/10/24 από τον Alpha), πρώτη βγαίνει η ΝΔ με 25%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 13,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πέμπτο κόμμα με ποσοστό 6,5%

 

 

To άρθρο Δημοσκόπηση Alco: Μητσοτάκης για πρωθυπουργός και Δένδιας πιο «επιτυχημένος υπουργός» – Οι απαντήσεις για Τέμπη και ΕΣΥ δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-22 19:52:00

Back to top button