Πολιτική

Ενημέρωση Γεραπετρίτη στους «γαλάζιους» βουλευτές για τα ελληνοτουρκικά και το καρφί για το Κυπριακό

Έμφαση στα ελληνοτουρκικά θέματα και τις «κόκκινες γραμμές» της χώρας ενόψει της επίσκεψης Φιντάν στην Αθήνα, δόθηκε από τον Γιώργο Γεραπετρίτη στην περίπου τρίωρη σύσκεψη των βουλευτών ΝΔ της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα, όπως υποστήριξαν στο τέλος οι συμμετέχοντες.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε τους βουλευτές για όλες τις εξελίξεις στα ανοιχτά εθνικά μέτωπα και τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα του νέου Ειδικού Χωροταξικού για τον τουρισμό, με τον υπουργό Εξωτερικών να τονίζει πως έχει σοβαρές αντιρρήσεις και διαβεβαιώνοντας πως θα επανεξεταστεί.

Το νέο χωροταξικό προκάλεσε σοβαρές συζητήσεις και ενστάσεις, καθώς θεωρήθηκε πως η απαγόρευση τουριστικής ανάπτυξης σε ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένων και των βραχονησίδων χωρίς υποδομές οικονομικής δραστηριότητας, αντιτάσσεται στις θέσεις της χώρας, καθώς σύμφωνα με δίκαιο της θάλασσας αποκλείει δικαιώματα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, κατά την ενημέρωση των «γαλάζιων» βουλευτών μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Γεραπετρίτης φέρεται να αναφέρθηκε στην κινητικότητα που υπάρχει και στο Κυπριακό, σημειώνοντας ότι όταν ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών, το θέμα δεν υπήρχε καν στην ατζέντα του ΟΗΕ, ατάκα που θεωρήθηκε «καρφί» κατά του Νίκου Δένδια.

Το χειροκρότημα και το κέρασμα της Μπακογιάννη

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος της Επιτροπής, Ντόρα Μπακογιάννη, φέρεται να δήλωσε στο τέλος της συζήτησης «αισθάνομαι την υπερηφάνεια στην εφαρμογή της εξωτερικής μας πολιτικής», αναφορά που απέσπασε το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με κεράσματα στους βουλευτές εκ μέρους της κας Μπακογιάννη για τα γενέθλια που έχουν τα δίδυμα εγγόνια της.

Παράλληλα, μετά το τέλος του «μασάζ» στα γαλάζια μέλη, ο Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε πως όλοι έφυγαν ικανοποιημένοι, καθώς έγινε μια εξαιρετική συζήτηση με άρτια ενημέρωση.

Σημειώνεται ότι στη συζήτηση συμμετείχαν συνολικά 28 βουλευτές μέλη από τους 32 που διαθέτει η ΝΔ στην επιτροπή άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-22 21:59:00

Back to top button