Πολιτική

Σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση με τον Αλέξη Τσίπρα – Στην πρώτη σειρά η Μπέττυ Μπαζιάνα

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά βρέθηκαν πρώην και νυν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στα εγκαίνια του Ινστιτούτου Αλέξης Τσίπρας, όπου ο πρώην πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μπέττυ Μπαζιάνα, μίλησε για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τις προκλήσεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Νίκος Παππάς, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Νίκος Φαραντούρης, η Όλγα Γεροβασίλη, η Λούκα Κατσέλη, ο Απόστολος Γκλέτσος, ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Γιάννης Δραγασάκης. Δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό, καθόταν η σύζυγός του Μπέττυ Μπαζιάνα στηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα στο νέο του βήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η πρόκληση της τρέχουσας δεκαετίας δε μπορεί να είναι άλλη από τον τερματισμό της διαρκούς πορείας απόκλισής μας από τον σκληρό πυρήνα των χωρών της ΕΕ, σε όλα τα επίπεδα, στην οικονομία, στο εισόδημα, στο κράτος δικαίου, στο κοινωνικό κράτος και στις δημόσιες υποδομές.

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, είπε ότι η επιτάχυνση της σύγκλισης θα πρέπει να γίνει με όρους κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης, με όρους συμπερίληψης των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων που έβαλαν πλάτη για να μείνει η χώρα όρθια. Σημείωσε δε ότι αυτό που ονομάζουμε ακρίβεια και αποτελεί μια διαρκή και τρομακτική πίεση τα τελευταία χρόνια στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, είναι ταυτόχρονα και μια γενικευμένη διαδικασία αναδιανομής από τους πολλούς σε λίγους.

Τέλος υποστήριξε ότι η ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας δεν είναι απλά ζήτημα σχεδίου και πόρων, αλλά απαιτεί και προϋποθέτει ταυτόχρονα και ρήξεις με οργανωμένα συμφέροντα. Μια βαθιά προοδευτική μεταρρυθμιστική προσπάθεια στο σύνολο σχεδόν των θεσμών.

To άρθρο Σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση με τον Αλέξη Τσίπρα – Στην πρώτη σειρά η Μπέττυ Μπαζιάνα δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-22 21:47:00

Back to top button