Ελλάδα

Κανονικά η 24ωρη απεργία των δασκάλων την Τετάρτη (23/10) υπό την «ομπρέλα» της ΑΔΕΔΥ

Σε εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση κατεβαίνουν αύριο Τετάρτη 23 Οκτωβρίου οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά την προκήρυξη της κινητοποίησης από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Νωρίτερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την απεργία των δασκάλων που προκήρυξε η ΔΟΕ για αύριο Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024, κάνοντας δεκτή την προσφυγή του υπουργείου Παιδείας. Μάλιστα για κάθε παράβαση της απόφασης υπάρχει απειλή χρηματικής ποινής 3.000 ευρώ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για «πρωτοφανή – στα συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά χρονικά – ενέργεια του υπουργού Παιδείας να προσφύγει στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η αυριανή 24ωρη απεργία της ΔΟΕ, που έχει αιτήματα, μεταξύ άλλων, τις αυξήσεις στους μισθούς, τις συγχωνεύσεις, τις προσλήψεις κτλ».

«Επικαλούμενος τον νόμο Χατζηδάκη (Ν. 4808/21), ο υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση ζητούν από το δικαστήριο την πλήρη κατάργηση του δικαιώματος των εκπαιδευτικών στην απεργία» σημειώνει η ΑΔΕΔΥ.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, είχε προκυρήξει απεργία για την Τετάρτη, με αιτήματα ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, κατάργηση της αξιολόγησης, τις μη συμπτύξεις τμημάτων και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των σχολείων με κρατική χρηματοδότηση «στο ύψος των πραγματικών αναγκών».

Παραμένουν 18.000 κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, σύμφωνα με τη ΔΟΕ




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-22 19:42:00

Back to top button