Auto

Cupra Raval: Όλα όσα γνωρίζουμε για το μικρό ηλεκτρικό

Το Cupra Raval είναι ένα νέο μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα αποτελέσει μία πιο κομψή και σπορτίφ εναλλακτική λύση στο ID.2 της Volkswagen.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025 στην Ευρώπη, το Raval βασίζεται στην πλατφόρμα «MEB Short» της Volkswagen, προσφέροντας προσιτή τιμή και μια τολμηρή, επιθετική σχεδίαση.

Το εξωτερικό του διαθέτει ιδιαίτερης σχεδίασης μοντέρνους προβολείς LED, τραπεζοειδή μάσκα και μεγάλες εισαγωγές αέρα που ενισχύουν τα αεροδυναμικά του χαρακτηριστικά.

Η πίσω όψη περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα φώτων LED που περιβάλλουν όλο το αμάξωμα και μια διακριτική αεροτομή οροφής για μία σπορτίφ πινελιά.

Η Cupra σχεδίασε το Raval για να απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα ηλεκτρικό όχημα με εντυπωσιακή αισθητική σε προσιτή τιμή.

Με δύο επιλογές σε κινητήρες και χωρητικότητα μπαταρίας, το Raval υπόσχεται αυτονομία έως και 450 χιλιόμετρα.

Σε αντίθεση με την εκκεντρική εξωτερική εμφάνιση, το εσωτερικό του Cupra Raval θα είναι πιο συγκρατημένο, χωρίς τις φουτουριστικές γραμμές του UrbanRebel.

Το ταμπλό θα είναι μινιμαλιστικό, με κυρίαρχη μια οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας 12,9 ιντσών ενώ τα βασικά χειριστήρια θα παραμείνουν αναλογικά, με φυσικά κουμπιά.

Οι λειτουργίες που αναμένονται περιλαμβάνουν έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, head-up display επαυξημένης πραγματικότητας, συνδεδεμένες υπηρεσίες Cupra, Car2X, και απομακρυσμένη υποβοήθηση στάθμευσης.

Το Raval έχει μήκος 4,05 μέτρα, αλλά χάρη στην ηλεκτρική του πλατφόρμα, θα προσφέρει άπλετο εσωτερικό χώρο.

Χρησιμοποιώντας την αρχιτεκτονική «MEB Short» της VW, θα εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα 226 PS και θα μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα.

Επιπλέον, θα προσφέρεται μια πιο ισχυρή έκδοση VZ με 345 PS, χρησιμοποιώντας διπλό κινητήρα, η οποία θα φθάνει έως τους 435 ίππους σε διαδικασία boost για λίγα δευτερόλεπτα.

Το Raval θα έχει δύο επιλογές μπαταριών, 38 και 56 kWh, με αυτονομία έως 450 χλμ για την μεγαλύτερη από αυτές. Χάρη στη γρήγορη φόρτιση DC, θα μπορεί να φορτίσει από 10% σε 80% σε μόλις 20 λεπτά.

Ανταγωνιστικά, θα αντιμετωπίσει μοντέλα όπως τα Renault 5, Peugeot e-208, και Mini Cooper Electric.

Η τιμή του αναμένεται να ξεκινά γύρω στα 24.000 ευρώ, με την επίσημη αποκάλυψη να αναμένεται εντός του 2025.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις για πιθανές καθυστερήσεις λόγω αναπροσαρμογών στην στρατηγική των ηλεκτρικών του του Ομίλου Volkswagen.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-22 17:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button