Κόσμος

Το Charlie Hebdo σοκάρει με χυδαίο σκίτσο για την υπόθεση Πελικό

Το Charlie Hebdo είναι γνωστό ότι ζει και υπάρχει για να προκαλεί. Το εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό σατιρίζει συχνά με αιχμηρά σκίτσα τους πάντες. Αυτήν την φορά όμως στο στόχαστρό του δεν βρέθηκε κάποιος ανώτερος θεσμός, μία μορφή εξουσίας ή έστω μια δημοσιότητα που κερδίζει μέσα από την προβολή της. Οι συντάκτες του περιοδικού ασχολήθηκαν με την φρικιαστική υπόθεση της Ζιζέλ Πελικό, βάζοντας στο επίκεντρο της σάτιράς τους την γυναίκα που έζησε έναν δεκαετή εφιάλτη.

Το Πελικό είναι η γυναίκα που αποφάσισε να μην κρυφτεί και να κάνει ανοιχτή δίκη για την υπόθεση βιασμού της από δεκάδες άντρες τους οποίους καλούσε ο σύζυγός της ενώ τη νάρκωνε. Η υπόθεση έχει σοκάρει τη Γαλλία και έχει τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας.

Το σκίτσο του Charlie Hebdo δείχνει την Πελικό ξαπλωμένη στο κρεβάτι να κοιμάται και αρκετούς άνδρες να περιμένουν γυμνοί σε σειρά. Απέναντί τους στέκεται επίσης γυμνός ο σύζυγός της και βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση των βιασμών της, Ντομινίκ Πελικό με μία κάμερα στο χέρι.

«Μία ταινία του Ντομινίκ Πελικό» γράφει η λεζάντα στο σκίτσο που συγκεντρώνει πλήθος σχολίων από την στιγμή που αναρτήθηκε.

Κάποιοι κάνουν λόγο για «αηδιαστικό σκίτσο» και «απεχθές θέαμα» ενώ υπήρχαν και αυτοί που υπερασπίστηκαν την ελευθερία στην σάτιρα ακόμα και όταν αυτή προκαλεί με τέτοιον τρόπο.

«Πρέπει να έχεις πέσει πολύ χαμηλά για να υπολογίζεις σε άθλια σκίτσα ώστε να υπάρχεις», έγραψε η Σάρα Λεγκρέν, βουλευτής του αριστερού κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία», την ανάρτηση της οποίας μοιράστηκαν πολλοί χρήστες της πλατφόρμας Χ.

«Ποιο είναι το μήνυμα;», σχολιάζει κάποιος άλλος προσθέτοντας ότι το σκίτσο προκαλεί «εμετό».

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-22 15:06:00

Back to top button