Auto

Η Audi επανέφερε το A2, αλλά…

Η παρουσία του Audi A2 ήταν ιδιαίτερη στη γκάμα της γερμανικής μάρκας τα λίγα χρόνια που βρισκόταν στην παραγωγή (καταργήθηκε το 2005), καθώς αποτελούσε το μοναδικό της μοντέλο που ένωνε δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους: Εκείνον των supermini με αυτόν των MPV.

Εν έτει 2024, το A2 λάμπει διά της απουσίας του από τη γκάμα της Audi. Ωστόσο, φέτος που κλείνουν 25 χρόνια από την πρώτη του παρουσία, η εταιρεία αποφάσισε να το τιμήσει παρουσιάζοντας ένα και μοναδικό ηλεκτρικό A2.



Ολοκληρώθηκε από το πρόγραμμα μαθητευόμενων της Audi, το οποίο έχει κατά καιρούς χαρίσει ιδιαίτερες κατασκευές, όπως το πρωτότυπο RS6 GTO και το NSU Prinz.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το A2 «e-tron» είναι ελάχιστες, ωστόσο η επανασχεδίασή του κρίνεται ως επιτυχημένη, καθώς ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας στα EV.

Οι προβολείς LED ακολουθούν τη μοντέρνα, αιχμηρή σχεδίαση των σύγχρονων και τα λογότυπα της μάρκας είναι φωτιζόμενα, όπως στο νέο Q6 e-tron.



Στις πόρτες, οι φυσικές χειρολαβές έχουν αφαιρεθεί, ενώ πιο χαμηλά το ντιζάιν στις ζάντες είναι ρηξικέλευθο και αποσκοπεί στην αεροδυναμική απόδοση. Ενδεικτικό αυτού, ο συντελεστής οπισθέλκουσας που στο ηλεκτρικό Α2 έχει υπολογιστεί μεταξύ 0,25 και 0,29 (Cd).

Η Audi δεν έδωσε κανένα στοιχείο σχετικά με το ηλεκτροκίνητο σύστημα του επετειακού A2, ούτε είπε εάν σχετίζεται με κάποιο από τα παρόντα ηλεκτρικά παραγωγής της. Δεν αποκλείεται πάντως να έχει αξιοποιηθεί η πλατφόρμα MEB για την κατασκευή του.

Ωστόσο, οι διαστάσεις του γνωστοποιήθηκαν και έχει μήκος λίγο κάτω από τα 4,0 μέτρα, με πλάτος στα 1,7 μέτρα.

Αναφορικά με το μέλλον, η Audi δεν έχει αποκλείσει ένα A2 e-tron παραγωγής από το 2027 και μετά. Διότι, όπως έχει πληροφορήσει, ετοιμάζει ένα «υπέροχο, μοναδικό και προσιτό EV», το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από τα A4 και Q4 e-tron στη γκάμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-22 17:45:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button