Ελλάδα

Συνάντηση Θεμιστοκλέους με νεφροπαθείς – Στελεχώνεται το Μεταμοσχευτικό Κέντρο στον Ευαγγελισμό

Συνάντηση με μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών στο υπουργείο Υγείας, πραγματοποίησε πριν μερικές ημέρες, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Στη συνάντηση ειδικότερα, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Γρηγόρης Λεοντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Χρήστος Σβάρνας, και ο Αντιπρόεδρος, κ. Βασίλης Γιαννάκος.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν την υγειονομική φροντίδα των νεφροπαθών, τη βελτίωση αλλά και την απρόσκοπτη συνέχιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς αυτούς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ανάγκες των ασθενών, καθώς και στην ίδρυση και στελέχωση Μεταμοσχευτικού Κέντρου στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός».

Ο Υφυπουργός κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε: «Η φροντίδα των νεφροπαθών αποτελεί βασική προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας, καθώς μιλάμε για έναν ευαίσθητο πληθυσμό με διαρκείς ανάγκες. Προχωράμε σε μια σειρά δράσεων για τη βελτίωση της υποστήριξης που προσφέρεται στους νεφροπαθείς, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο στελέχωσης εξειδικευμένου προσωπικού. Είμαστε δεσμευμένοι να εξασφαλίσουμε ότι οι υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στους νεφροπαθείς θα είναι αντάξιες των προσδοκιών τους, με συνεχή αναβάθμιση του εξοπλισμού και των δομών. Παράλληλα, η στήριξή μας επεκτείνεται και στους μεταμοσχευμένους ασθενείς, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών, κ. Γρηγόρης Λεοντόπουλος, υπογράμμισε: «Η συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας είναι καίριας σημασίας για τους νεφροπαθείς, καθώς οι ανάγκες μας είναι ιδιαίτερα σύνθετες και απαιτούν συνεχή φροντίδα. Χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για τη βελτίωση των υποδομών και την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας. Ελπίζουμε σε περαιτέρω βήματα που θα ενισχύσουν την πρόσβαση των ασθενών μας σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, όπως και τη βελτίωση των συνθηκών για όσους βρίσκονται σε αιμοκάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού».

Η συνάντηση έκλεισε με τη δέσμευση για συνεχή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και της Ομοσπονδίας, με στόχο την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των νεφροπαθών σε όλη τη χώρα.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-22 17:06:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button