Οικονομία

Νέα υποβάθμιση της Intrum σε κατηγορία junk

Η Moody’s υποβάθμισε σήμερα (22.10.2024)  την αξιολόγηση της Intrum και την ανώτερη αξιολόγηση μη εξασφαλισμένου χρέους της σε Ca από Caa2/Caa3 αντίστοιχα, ενώ η προοπτική της αξιολόγησης παραμένει αναπτυσσόμενη.

Σημειώνεται ότι η υποβάθμιση του CFR της Intrum σε Ca από την Moody’s ήρθε μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι ζητά τη συναίνεση των πιστωτών για την έναρξη μιας εθελοντικής αναδιοργάνωσης σύμφωνα με το Κεφάλαιο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον οίκο, ο κίνδυνος για τους μη εξασφαλισμένους οφειλέτες να υποστούν ζημίες άνω του 35%, αντίστοιχες με την κατηγορία Ca, αυξάνεται σημαντικά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. 

Καθώς η εταιρεία δεν μπόρεσε να φτάσει το απαιτούμενο όριο συναίνεσης από τους οφειλέτες της για μια εξωδικαστική διαδικασία εφαρμογής του σχεδιαζόμενου σχεδίου αναδιάρθρωσης, η Intrum ξεκίνησε μια διαδικασία πρόσκλησης προς τους πιστωτές που ήδη υποστηρίζουν την κίνηση, να επιβεβαιώσουν επισήμως την υποστήριξή τους.

Μετά την περίοδο διαβουλεύσεων, η οποία λήγει στις 13 Νοεμβρίου 2024, η εταιρεία σκοπεύει να υποβάλει εθελοντική αίτηση για αναδιοργάνωση σύμφωνα με το Κεφάλαιο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών και να ζητήσει την έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης. Η δικαστική απόφαση αναμένεται στα τέλη του 2024. Μια θετική δικαστική απόφαση θα επιτρέψει στην Intrum να ξεκινήσει τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης το 1ο τρίμηνο του 2025. 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-22 16:09:00

Back to top button