Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον σύζυγό της δηλητηριάζοντάς τον με υδράργυρο

Μια ανατριχιαστική υπόθεση με πολλά στοιχεία θρίλερ είδε το φως της δημοσιότητας στη Θεσσαλονίκη, καθώς μια γυναίκα κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον σύζυγό της δηλητηριάζοντάς τον για μήνες με υδράργυρο.

Η υπόθεση ερευνάται εδώ και 6 χρόνια από τις διωκτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, μέχρι που η εισαγγελέας άσκησε δίωξη εις βάρος της γυναίκας – πολωνικής καταγωγής – για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως (δηλητηριάζοντάς τον με υδράργυρο) και εκείνη παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Ο άνδρας – γύρω στα 60 έτη – είχε νοσηλευθεί το καλοκαίρι του 2018 στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, με πιθανό ισχαιμικό επεισόδιο που όμως δεν επιβεβαιώθηκε. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γιατροί διαπίστωσαν ύποπτες εκροές υδραργύρου από τα αφτιά του.

Αφού πήρε εξιτήριο, ο άνδρας έχασε τη ζωή του τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, με τον θάνατό του να αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, όπως ανέφερε το πιστοποιητικό θανάτου.

Οι ύποπτες ποσότητες υδράργυρου που είχαν ανιχνευθεί κατά την προηγούμενη νοσηλεία του, χτύπησαν “καμπανάκι” στην ΕΛ.ΑΣ. και υπό αυτές τις συνθήκες κινήθηκε η διαδικασία εκταφής της σορού του για περαιτέρω έρευνες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από τα ιατροδικαστικά ευρήματα που ακολούθησαν προέκυψαν υπερβολικές συγκεντρώσεις υδραργύρου (βαρύ μέταλλο) στα όργανά του, οπότε κινήθηκαν διαδικασίες για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο φάκελος της δικογραφίας φαίνεται πως τέθηκε αρχικά στο αρχείο αλλά ανασύρθηκε με πρωτοβουλία εισαγγελέα και τελικώς η γυναίκα κατέστη κατηγορούμενη για τον θάνατο του συζύγου της.

To άρθρο Θεσσαλονίκη: Κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον σύζυγό της δηλητηριάζοντάς τον με υδράργυρο δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-22 13:15:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button