Auto

Audi A3 allstreet: Η απόλυτη έκφραση ελευθερίας

Σε μια εποχή που οι μόδες στην αυτοκίνηση τρέχουν με ασύλληπτους ρυθμούς και τα trends αλλάζουν μέσα σε ένα scroll στα social, η φράση που αποδίδεται Τζιόρτζιο Αρμάνι δίνει το στίγμα της διαχρονικότητας. “Η διαφορά ανάμεσα στο στιλ και τη μόδα είναι η ποιότητα” είχε πει ο διάσημος Ιταλός μόδιστρος.

Μία άποψη που ταιριάζει απόλυτα στην Audi και σε ένα ακόμα αυτοκίνητό της που ξεφεύγει από το άγχος της φευγαλέας αυτοκινητικής επικαιρότητας και δίνει βάρος σε διαχρονικές αξίες και μία πανταχού παρούσα αίσθηση ποιότητας.

Έχοντας πίσω του μία ολόκληρη γενιά μοντέλων, των θρυλικών Allroad, αυτοκίνητα τα οποία υπήρξαν πάντα μπροστά από την εποχή τους, η νέα αυτή έκδοση του A3 με τα διακριτικά allstreet έρχεται να προσφέρει στον σύγχρονο αγοραστή ένα όχημα που αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν έναν μοντέρνο και δυναμικό crossover.



Ένα αυτοκίνητο πολυσυλλεκτικό και πολυτάλαντο, που καταφέρνει να συνδυάζει σε ένα πολύ όμορφο packaging την ευελιξία και την σπορ διάσταση ενός hatchback και τα εκτός δρόμου στοιχεία ενός SUV.

Μία ιδέα που κουβαλά πίσω της την μεγάλη τεχνολογική παρακαταθήκη των Allroad, η οποία εκφράζεται στο Α3, με σύγχρονο και δημιουργικό τρόπο. Και για ένα πιο νεανικό και με πιο ζωηρό lifestyle κοινό.



Τι είναι λοιπόν αυτό το πολύ όμορφο και τόσο νεανικό Audi A3 allstreet; Τίποτα λιγότερο από μία ακόμα επίδειξη των δυνατοτήτων της γερμανικής εταιρείας να φέρνει στην παραγωγή αυτοκίνητα που προκαλούν τις αισθήσεις και είναι έτοιμα να γεμίσουν με όμορφες στιγμές τις ζωές όσων τα αποκτήσουν.

Στην πράξη, πρόκειται για μία πιο “περιπετειώδη” εκδοχή του A3 Sportback, με αυξημένο ύψος από το έδαφος και πολλές αισθητικές επεμβάσεις στο αμάξωμα που του δίνουν μία πιο off-road οπτική διάσταση.



Συγκεκριμένα, χάρη στο νέο σετάρισμα του πλαισίου και των αναρτήσεων, αλλά και τους μεγάλους τροχούς, το Audi A3 allstreet έχει κατά 30 χιλιοστά εκατοστά μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σύγκριση με την υπόλοιπη γκάμα του A3. 

Νούμερο που είναι αρκετό για να δώσει έναν άλλον “αέρα” στο αυτοκίνητο. Και μαζί μια έξτρα σιγουριά στον οδηγό του, ο οποίος θα αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να φθάσει και στην πιο απόμακρη παραλία της Άνδρου, χωρίς να ανησυχεί για την ακεραιότητα του αυτοκινήτου του.



Για να το πετύχει αυτό υπάρχει νέα ειδική ρύθμιση στα ελατήρια και τα αμορτισέρ, ώστε να αντέχουν τις εκτός ασφάλτου καταπονήσεις. Η ειδική ρύθμιση απόσβεσης της ανάρτησης του A3 allstreet προσφέρει υψηλή οδηγική άνεση & sport αίσθηση οδήγησης.

Επίσης εφοδιάζεται και με τροχούς από 17 έως και 19 ίντσες, για εξαιρετική απόδοση σε κάθε έδαφος, χωρίς όμως να χαθεί ο σπορτίφ χαρακτήρας στην άσφαλτο.



Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της έκδοσης είναι η ψηλά τοποθετημένη θέση οδήγησης. Στοιχείο που θυμίζει έντονα ένα κλασικό SUV, εξασφαλίζοντας απεριόριστη ορατότητα και λιγότερο άγχος στον οδηγό, τόσο για την κίνηση off-road όσο και για τις αστικές μετακινήσεις μέσα σε στενούς δρόμους και το κυκλοφοριακό κομφούζιο. 

Σε ό,τι αφορά το αμάξωμα, η σχεδιαστική ομάδα ανέλαβε να βάλει εκείνες τις πινελιές που θα έδειχναν με την πρώτη ματιά ότι πρόκειται για ένα διαφορετικό Α3, με έμφαση στον διπλό χαρακτήρα του.



Τις εντυπώσεις κερδίζει η κάθετη οκταγωνική μάσκα Singleframe η οποία είναι βαμμένη σε μαύρο ματ χρώμα και θυμίζει πολύ έντονα τα μοντέλα Q της Audi. Μαύρο είναι και το έμβλημα της μάρκας, τόσο στη μάσκα όσο και στο πίσω μέρος, προσθέτοντας έξτρα δόσεις στιλ και exlusivity σε αυτό το διαφορετικό A3. 

Τα σκουρόχρωμα πλευρικά μαρσπιέ και τα διακοσμητικά στο κάτω μέρος των θυρών ενισχύουν την ισχυρή allstreet εμφάνιση του αυτοκινήτου και αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την αυξημένη απόσταση από το έδαφος.



Παράλληλα, τα μοντέρνα φωτιστικά σώματα εμπρός όσο και τα πίσω προσθέτουν και αυτά στην γενικότερη δυναμική αισθητική του A3 Allstreet. Παρέχουν μάλιστα την δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει 4 διαφορετικές “υπογραφές” μέσα από την οθόνη του ΜΜΙ.

Οι προβολείς LED και Matrix LED δημιουργούν τα ψηφιακά φώτα ημέρας χρησιμοποιώντας 24 στοιχεία pixel σε τρεις σειρές στο άνω άκρο. Χάρη στη λεπτή και σφηνοειδή σχεδίασή τους, οι προβολείς τονίζουν ακόμα περισσότερο τον σπορ χαρακτήρα του Audi A3 allstreet.



Οι μεγάλες εισαγωγές αέρα στο εμπρός μέρος με τα μεταλλικά περιγράμματα, το διακριτικό σπόιλερ οροφής και ο διαχύτης στο πίσω μέρος, ολοκληρώνουν ένα σχέδιο που αρέσει σε όλους και πουθενά δεν περνά απαρατήρητο.

Πολύ δε περισσότερο όταν συνδυάζεται με τα νεανικά χρώματα που συνοδεύουν ειδικά αυτή την έκδοση, όπως το εκτυφλωτικά ελκυστικό κίτρινο Python Yellow.



Το εσωτερικό του Audi A3 allstreet ενσωματώνει υψηλής ποιότητας υλικά και ακριβή επεξεργασία, δημιουργώντας μια αίσθηση πολυτέλειας και άνεσης.

Ριζικά αναβαθμισμένο, δίνει έμφαση στους τομείς όπου πάντα η Audi υπερτερούσε: στην κομψή minimal σχεδίαση, στην επιλογή των απολύτως κορυφαίων υλικών και στην τεχνολογική καινοτομία.



Υπάρχουν πολλά νέα στοιχεία, όπως η σχεδίαση του επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου στην κονσόλα, το νέο δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, τα διακοσμητικά υφασμάτινα ένθετα καθώς και ο εξελιγμένος εσωτερικός φωτισμός που δημιουργεί ένα πολύ high-tech περιβάλλον γαλήνης και ηρεμίας.

Τα 30 διαφορετικά χρώματα φωτισμού μπορούν να επιλεγούν μέσω του MMI προσφέροντας ένα υψηλό επίπεδο εξατομίκευσης. Στην ζεν ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σαλόνι του A3 allstreet συμβάλλει και το ηχοσύστημα της φημισμένης SONOS, με την ηχητική απόδοση να μαγεύει τους επιβάτες του αυτοκινήτου.



Ο νέος σχεδιασμός των αεραγωγών, με φινίρισμα χρωμίου στην εξωτερική τους επιφάνεια, αποτελεί ένα ακόμα εξαιρετικό σχεδιαστικό εύρημα, καθώς προσθέτει μια αίσθηση πολυτέλειας ενώ αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης έκδοσης.

Η κεντρική κονσόλα έχει επανασχεδιαστεί και έχει νέο φινίρισμα, κάτι που ισχύει και για τις εσωτερικές χειρολαβές των θυρών. Εκτός από τις βολικές ποτηροθήκες, η κεντρική κονσόλα διαθέτει στάνταρ υποβραχιόνιο που ρυθμίζεται τόσο κατά μήκος όσο και ως προς την κλίση του. 



H Audi δίνει τεράστια σημασία στην βιωσιμότητα και την χρήση ανακυκλωμένων υλικών, κάτι που ισχύει και για το A3 allstreet το οποίο χρησιμοποιεί το υλικό Dinamica από 100% ανακυκλωμένο πολυεστέρα σε διάφορα σημεία του σαλονιού. 

Όσο για τους χώρους, το A3 σε όλες τις εκδόσεις του βρίσκεται στην κορυφή των premium hatchbacks, κάτι που όπως είναι φυσικό ισχύει και για το A3 allstreet. Πέντε επιβάτες θα βρουν άπλετο χώρο για τις μετακινήσεις τους, ενώ το πορτ-μπαγκάζ των 380 λίτρων (ή έως τα 1.200 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα), μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και του περιπετειώδους Σαββατοκύριακου.



Πέρα από όλα αυτά, υπάρχει μία μεγάλη γκάμα από επιλογές εξατομίκευσης, αλλά και πολλά στοιχεία εξοπλισμού για τους πιο δραστήριους ιδιοκτήτες, όπως οι στάνταρ πανέμορφες ράγες οροφής, ο αφαιρούμενος κοτσαδόρος και ένα πακέτο εξοπλισμού για την αποθήκευση αντικειμένων που αποτελείται από διάφορα πρόσθετα δίχτυα για την συγκράτηση των αποσκευών στην θέση τους.



Το ψηφιακό περιβάλλον είναι κορυφαίο τόσο σε αισθητική όσο και σε παρεχόμενες  υπηρεσίες. Η κεντρική οθόνη του ΜΜΙ είναι των 10,1 ιντσών με εξαιρετικά γραφικά και σωστά κατανεμημένα τα μενού. Το virtual cockpit προσφέρει πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης των πληροφοριών ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού.

Οι δυνατότητες διασύνδεσης είναι τεράστιες, με υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto, σύστημα φωνητικών εντολών Amazon Alexa, και ατελείωτες δυνατότητες για κατά παραγγελία επιλογή λειτουργιών on-demand, όπως Amazon Music, Spotify ή YouTube απευθείας στο MMI.



Για την εξυπηρέτηση του οδηγού και των επιβατών υπάρχει θέση για ασύρματη φόρτιση του κινητού αλλά και τέσσερις θύρες USB-C, δύο εμπρός και δύο πίσω για φόρτιση φορητών συσκευών.

Τα συστήματα ασφαλείας που συνοδεύουν το Audi A3 allstreet αποτελούνται από την αφρόκρεμα της σύγχρονης τεχνολογίας και των πιο σύγχρονων εξελίξεων στον τομέα. Από τον ιδιαίτερα μακρύ κατάλογο ξεχωροίζουμε το Audi pre sense front, το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης και υποβοήθησης στροφής και το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας. 



Το adaptive cruise assist είναι από τα πιο εξελιγμένα στην αγορά αφού λειτουργεί έως και την ταχύτητα των 210 χλμ./ώρα, ενώ στους αυτοκινητόδρομους υποβοηθά στην αλλαγή λωρίδας σε ταχύτητες πάνω από τα 90 χλμ./ώρα. 

Για την κίνηση στην πόλη, το αυτόματο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης (park assist) με το εξελιγμένο park assist plus, υποβοηθά τον οδηγό στο παρκάρισμα και στην οπισθοπορεία. 



Η προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας (lane change warning), η προειδοποίηση εξόδου (exit warning) και η υποβοήθηση διασταυρούμενης οπίσθιας κυκλοφορίας (rear cross-traffic), έρχονται να δημιουργήσουν ένα πραγματικό φρούριο ασφάλειας για τους επιβάτες και έναν σύμμαχο στον οδηγό για λιγότερο άγχος στις καθημερινές του μετακινήσεις.

Στα μηχανικά μέρη, και πάλι η Audi προσφέρει ένα σύνολο απόλυτα επίκαιρο και με την premium διάσταση όλων των μοντέλων της μάρκας. Ο κινητήρας είναι ένας τετρακύλινδρος turbo 1.5 TFSI, με απόδοση 150 ίππων και με mild υβριδική υποβοήθηση για οικονομική και πολιτισμένη λειτουργία.



Συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic το οποίο ανταποκρίνεται άμεσα στις εντολές του οδηγού. Το στιβαρό πλαίσιο, το εξαιρετικό σε αίσθηση τιμόνι και τα αποτελεσματικά φρένα, κάνουν το A3 allstreet μία πραγματική οδηγική απόλαυση σε κάθε είδους δρόμο και σε κάθε συνθήκη, είτε ως σπορ hatchback στους στενούς ορεινούς δρόμους είτε σε πιο off-road διαδρομές.



Προς τα τέλη του 2024, η γκάμα θα μεγαλώσει με νέες και πολύ ενδιαφέρουσες εκδόσεις. Πρώτη θα είναι plug-in υβριδική με συνδυαστική απόδοση 204 ίππων, ενώ μελλοντικά θα εφοδιάζεται με τον δίλιτρο TFSI με 204 ίππους και αυτή, αλλά με την προσθήκη της τετρακίνησης.



Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι στην χώρα μας το Audi A3 allstreet είναι ετοιμοπαράδοτο, και προσφέρεται για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων με Premium πακέτου εξοπλισμού χωρίς επιπρόσθετη χρέωση και με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους: άτοκη χρηματοδότηση (από 219€/μήνα), 4 χρόνια εγγύηση και 2 χρόνια ασφάλιση



Εν κατακλείδι, το A3 allstreet είναι ίσως μία από τις πιο γοητευτκές και σίγουρα μια από τις πιο πολυτάλαντες περιπτώσεις αυτοκινήτου στην σημερινή αγορά. Ευέλικτο, πρακτικό και με σπορτίφ διαθέσεις ως γνήσιο hatchback, και με δυνατότητες ενός ικανού SUV, αποτελεί μια διαφορετική πρόταση στην premium κατηγορία.

Είναι ένα αυτοκίνητο για συλλογή πολύτιμων εμπειριών, ένας σύντροφος για τις στιγμές ευζωίας που αξίζουν σε όλους μας. Μία πηγή παραγωγής συναισθημάτων, για ανθρώπους που ζουν την κάθε στιγμή, μακριά από συγκυριακές μόδες. 



Για εκείνους που εστιάζουν στην βαθύτερη έννοια του στιλ με την έννοια που της έδωσε ο μεγάλος Ιταλός maestro της μόδας: την συλλογή μοναδικών εμπειριών ζωής.

Αυτό δηλαδή που εδώ και δεκαετίες κάνει την Audi μία μάρκα αρκετά διαφορετική από όλες τις άλλες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-22 13:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button