Auto

BMW για υδρογόνο: «Τώρα ή ποτέ»!

Στα τέλη του 2022, οι Γερμανοί άρχισαν να παράγουν τις πρώτες μονάδες της iX5 Hydrogen. Ένα ηλεκτρικό SUV τροποποιημένο για να χρησιμοποιεί υδρογόνο ως κύριο καύσιμο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η BMW εργάζεται για να σχεδιάσει και να αναπτύξει τα απαραίτητα βήματα για την επέκταση της παραγωγής σε μεγαλύτερο όγκο.

Δηλαδή, η BMW θέλει υβριδικά, ηλεκτρικά και υαυτοκίνητα με υδρογόνο, να παράγονται στην ίδια γραμμή συναρμολόγησης. Η συμφωνηθείσα προθεσμία δείχνει ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να επιτευχθεί το 2028, αν και υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει.



Πρώτα απ’ όλα πρέπει να προετοιμαστεί το δίκτυο και οι οδηγοί. Η εισαγωγή μιας τεχνολογίας όπως το υδρογόνο απαιτεί μια περίοδο μάθησης για όλους. Επικεφαλής ενός τόσο επίπονου έργου βρίσκεται ο Jurgen Guldner , ο οποίος δήλωσε σε γερμανικό ΜΜΕ ότι ζούμε μια κρίσιμη στιγμή: «τώρα ή ποτέ»!

Εάν τα αυτοκίνητα υδρογόνου θέλουν πραγματικά να πετύχουν, πρέπει να εκμεταλλευτούν τη στιγμή και το τρέχον περιβάλλον βιωσιμότητας, για να δείξουν τα διαπιστευτήριά τους. Η BMW έχει έναν εξαιρετικό συνεργάτη στη συγκεκριμένη εταιρεία, την Toyota. Και οι δύο μάρκες συνεργάζονται εδώ και αρκετό καιρό, μοιράζοντας ιδέες και τεχνολογίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-22 11:45:00

Back to top button