Αστρολογία

Η Αφροδίτη περνά στον Τοξότη κι έρχονται τα πάνω κάτω στον έρωτα και στα οικονομικά μας


Η Αφροδίτη πραγματοποιεί διέλευση στις 17 Οκτωβρίου, κατά την οποία περνάει από τον Σκορπιό, ένα ζώδιο της γης, στον Τοξότη, ζώδιο της φωτιάς, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 11 Νοεμβρίου. Το διάστημα που ακολουθεί αναμένεται να αλλάξει τελείως η ατμόσφαιρα στην συναισθηματική μας ζωή, αλλά και στα οικονομικά, καθώς ο πλανήτης του έρωτα κυβερνά και τα τρέχοντα οικονομικά μας.
Με το πέρασμα της Αφροδίτης στον Τοξότη τελειώνει η φάση της καχυποψίας, των προβληματισμών και των υπόγειων δράσεων, των συγκρούσεων και της ζήλιας, που χαρακτήριζε την διέλευση της μέσα από το ζώδιο του Σκορπιού και ξεκινάει μια πολύ πιο ανάλαφρη περίοδος. Χρωματίζεται ο πλανήτης με στοιχεία του ζωδίου που τον φιλοξενεί και ως εκ τούτου είναι αυξημένη η ανάγκη της Αφροδίτης για ελευθερία, διασκέδαση, εξωστρέφεια, καλοπέραση, αχαλίνωτο φλερτ και σεξουαλική δράση. Στην θέση αυτή είναι απενοχοποιημένη σεξουαλικά και μετατρέπεται σε ένα μικρό παιδί που μόλις ανακαλύπτει τις χαρές της ζωής, τις οποίες θέλει να απολαύσει στο έπακρο.
Οι Τοξότες λατρεύουν την ελευθερία κινήσεων τους, την οποία δεν θυσιάζουν ούτε όταν βρίσκονται σε σχέση. Την παρέχουν όμως και στο ταίρι τους χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό. Σαν ζώδιο χαρακτηρίζεται για την παιδική του ψυχή, που απολαμβάνει με ένταση και πάθος την κάθε στιγμή. Είναι η ψυχή της παρέας, έτοιμος για κάθε πιθανή εξόρμηση. Λατρεύουν τα ταξίδια, το ποτό και τις διασκεδάσεις, τις παρέες και την ανταλλαγή απόψεων, μην τους μιλήσει κανείς όμως για προβλήματα. Είναι αφοπλιστικά ειλικρινείς, σε σημείο που να προκαλούν σκάνδαλα, τα οποία και απολαμβάνουν, παρακολουθώντας τα εκτυλίσσονται σαν κινηματογραφική ταινία από την γωνιά τους. Όταν πρόκειται όμως να μοιραστούν πληροφορίες για τον εαυτό τους, εκεί το πράγμα αλλάζει. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο ταλαντούχους ψεύτες του ζωδιακού, ειδικά σε ζητήματα που αφορούν την σεξουαλική τους ζωή.
Όπως γίνεται φανερό, δεν θα είναι αρμονικό το διάστημα που ακολουθεί για τις αισθηματικές μας σχέσεις, γιατί σε πολλές περιπτώσεις θα υπάρχει πίεση από έναν από τους συντρόφους για περισσότερη ελευθερία κινήσεων ή για μεγαλύτερη εξωστρέφεια. Είναι ένα διάστημα που θα υπάρχει έντονο φλερτ και το ενδεχόμενο της απιστίας είναι μεγάλο. Κατά την διάρκεια της διέλευσης ίσως να παραμελήσουν πολλοί τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα τους απέναντι στην οικογένεια και το ταίρι τους, μια και το βλέμμα τους θα είναι στραμμένο προς τα έξω, στην διασκέδαση και τις απολαύσεις που διακαώς επιθυμούν. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να υπάρξουν προστριβές, έριδες, φασαρίες και σκηνές ζηλοτυπίας στα ζευγάρια.
Είναι ένα διάστημα που δεν ενδείκνυται για ριζικές αλλαγές στο ύφος της σχέσης, καθώς οι αποφάσεις που θα ληφθούν τώρα θα είναι εν θερμώ και το πιο πιθανό είναι να βλάψουν παρά να ωφελήσουν την μελλοντική της πορεία. Χρειάζεται αρκετή ψυχραιμία από τον πιο προσγειωμένο σύντροφο, μέχρι να περάσει η επίδραση της διέλευσης αυτής και να ισορροπήσει και πάλι η κατάσταση. Όσο για τους αδέσμευτους, είναι η περίοδος του έτους που μπορούν να διασκεδάσουν με την ψυχή τους, να φλερτάρουν και να χαρούν τις σεξουαλικές τους εμπειρίες απενοχοποιημένα, να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν καινούργια άτομα, μην περιμένουν όμως να ξεκινήσουν κάποια σοβαρή σχέση. Άλλωστε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα βρίσκεται το διάστημα αυτό στα άμεσα ενδιαφέροντα τους. Ας απολαύσουν τις χαρές της ζωής και θα υπάρξει η κατάλληλη στιγμή για πιο σοβαρές δεσμεύσεις.
Το διάστημα διέλευσης της Αφροδίτης μέσα από τον Τοξότη σχηματίζει ο πλανήτης τρεις όψεις, δύο τετράγωνα με τους Κρόνο και Ποσειδώνα και μια αντίθεση με τον Δία. Στις 28 Οκτωβρίου σχηματίζει το πρώτο τετράγωνο με τον ανάδρομο ακόμη Κρόνο από τα ζώδια του Τοξότη και των Ιχθύων αντίστοιχα. Είναι μια όψη που μπορεί να προκαλέσει άγχος στην ερωτική μας ζωή, ντροπαλότητα, απόσταση μεταξύ των συντρόφων ή άλλα προβλήματα στην σχέση. Τα περισσότερα από τα προβλήματα θα οφείλονται στις φοβίες μας ή στις επικρίσεις του συντρόφου μας. Μπορεί όμως να είμαστε εμείς που θα προκαλέσουμε με την συμπεριφορά μας τα ψυχολογικά προβλήματα στο ταίρι μας. Για να διατηρηθεί η αρμονία στην σχέση, καλό θα ήταν να πάρουμε κάποια απόσταση από τα τεκταινόμενα τις μέρες γύρω από την όψη, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσική απομάκρυνση ή αποστασιοποίηση. Η όψη μπορεί επίσης να φέρει ένα έντονο αίσθημα μοναξιάς, θλίψη ίσως και κατάθλιψη, θα περάσει όμως σύντομα και θα επανέλθουμε στα φυσιολογικά μας. Η όψη μπορεί να έχει επίπτωση και στα οικονομικά μας, μια και ο Κρόνος είναι ένας πλανήτης που επιβάλει περιορισμούς και εγκράτεια. Ας αποφύγουμε τις σπατάλες τις μέρες αυτές, γιατί τα χρήματα που ενδεχομένως περιμένουμε, ίσως να αργήσουν να φτάσουν στα χέρια μας. Επηρεάζονται περισσότερο από όλους τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύς) του δεύτερου δεκαημέρου.
Στις 3 Νοεμβρίου έχουμε μια αντίθεση Αφροδίτης-ανάδρομου Δία από Τοξότη και Διδύμους αντίστοιχα, που και πάλι αφορά τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού, όσους γεννήθηκαν στο μεταίχμιο δεύτερου και τρίτου δεκαημέρου. Χαρακτηριστικό της όψης είναι η επιπολαιότητα που φέρνει πολλές φορές, τόσο στην διαχείριση των συναισθημάτων μας, όσο και σ’ αυτή των οικονομικών μας. Είμαστε υπό την επιρροή της οκνηροί, αμελείς, ανεύθυνοι, με έντονη ροπή στη σπατάλη και τις απολαύσεις. Δεν μπορούν να αποκλειστούν τις μέρες αυτές σκάνδαλα ερωτικής φύσης. Είναι ιδανική ωστόσο για διασκέδαση, πάρτι και απολαύσεις, εάν αντέχουμε οικονομικά να ξεσαλώσουμε. Σε περίπτωση που έχουμε σοβαρές δεσμεύσεις τις μέρες γύρω από την όψη, που να αφορούν την δουλειά ή τις σπουδές μας, θα πρέπει να προσπαθήσουμε πραγματικά πολύ να βρούμε την δύναμη να αντισταθούμε στους πειρασμούς και να αφοσιωθούμε σε αυτό που πρέπει να κάνουμε.
Στις 11 Νοεμβρίου δε, έχουμε την τελευταία όψη της Αφροδίτης στον Τοξότη, ένα τετράγωνο με τον ανάδρομο Ποσειδώνα από τους Ιχθείς, μια όψη που οδηγήσει συχνά σε ανασφάλειες, οι οποίες έχουν σχέση με τον εαυτό μας και την εξωτερική μας εμφάνιση. Αισθανόμαστε σαν ξένα σώματα, ότι όλοι μας κοιτάνε περίεργα ή ότι μας θεωρούν περίεργους. Κάτι τέτοιο όμως είναι αποκύημα της φαντασίας μας και οφείλεται στην επιρροή του Ποσειδώνα, που θολώνει την κρίση μας και δημιουργεί μια πλαστή εικόνα για τον εαυτό μας και τον κόσμο που μας περιβάλει. Η αρνητική ωστόσο εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε δυσκολίες στις σχέσεις μας, ερωτικές ή κοινωνικές. Υπάρχει δε η τάση να εξιδανικεύουμε το πρόσωπο που μας ενδιαφέρει ερωτικά ή αισθηματικά, αγνοώντας τα προφανή του ελαττώματα. Η επιρροή του Ποσειδώνα θολώνει την κρίση μας και δημιουργεί μια παραμορφωτική εικόνα για πρόσωπα και καταστάσεις, γεγονός που μπορεί να μας οδηγήσει στην σύναψη μιας νέας σχέσης, λόγω της ανάγκης μας για συντροφικότητα και τρυφερότητα. Μακροχρόνια όμως θα μας δημιουργήσει η σχέση αυτή πολλά περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει. Η όψη μας κάνει επίσης επιρρεπείς σε κατάθλιψη, σε εθισμούς αλκοολούχων και παραισθησιογόνων ουσιών, μας δε επίσης σε κινδύνους δηλητηριάσεων. Αφορά και πάλι τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) αυτή την φορά όσους γεννήθηκαν τις τελευταίες μέρες των ζωδίων.
Κείμενο: Αλίντα Κανάκη


Εχει Δημοσιευθεί :2024-10-22 08:04:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button