Υγεία

Ασφαλής και αποτελεσματική λύση για τους ογκολογικούς ασθενείς η φαρμακευτική κάνναβη

Σύμφωνα με έρευνες, έχει διαπιστωθεί ότι η χρήση φαρμακευτικής κάνναβης συμβάλλει στη μείωση της υπερεμεσίας, της ναυτίας, της ανορεξίας και του πόνου κατά περίπου 30%. Αυτά τα αποτελέσματα επιφέρουν σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των ασθενών, όπως αναφέρει η κα Ματίνα Δεμίρη, Δ/ντρια  της Γ’ Ογκολογικής Κλινικής  στοMetropolitan General.

Η φαρμακευτική κάνναβη έχει πλέον ενταχθεί ενεργά στο θεραπευτικό πλάνο για την αντιμετώπιση ασθενειών, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους ιατρούς. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, το ενδοκανναβινοειδές σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού παίζει ουσιαστικό ρόλο  στην ευεξία. Η θεραπευτική στρατηγική επιδιώκει να ενισχύσει και να υποστηρίξει αυτό το σύστημα, το οποίο επηρεάζεται από χρόνιες παθήσεις, με στόχο την καλύτερη διαχείριση των συμπτωμάτων και των προβλημάτων που σχετίζονται με τις ασθένειες.

Η φαρμακευτική κάνναβη λειτουργεί ως συμπληρωματική και υποστηρικτική θεραπεία, ιδίως για τη διαχείριση του πόνου. Δουλεύει σε συνεργασία με τα ενδογενή οπιοειδή του  οργανισμού  και αλληλεπιδρά  θετικά με τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη με αποτέλεσμα τη μείωση της χρήσης  οπιοειδών. 

Η παγκόσμια βιβλιογραφία  για τη φαρμακευτική κάνναβη είναι εκτενής, αποδεικνύοντας τις  ευρείες δυνατότητες της. Πέρα από τους ογκολόγους, η θεραπεία αυτή χρησιμοποίειται  και από άλλες ιατρικές  ειδικότητες, όπως η  ρευματολογία, η νευρολογία ,και η αναισθησιολογία  κ.α. για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων  όπως η σπαστικότητα και ο χρόνιος πόνος τονίζει η κα Δεμίρη.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-21 14:27:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button