Κόσμος

Για παρενόχληση συναδέλφου του κατηγορείται ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Για παρενόχληση μιας γυναίκας συναδέλφου του κατηγορείται ο Καρίμ Χαν, ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ο οποίος κατέθεσε αίτημα για εντάλματα σύλληψης κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου, του υπουργού Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, καθώς και τριών ηγετών της Χαμάς, για φερόμενα εγκλήματα πολέμου.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει ξεκινήσει εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον του.

Ο Καρίμ Χαν ελέγχθηκε εξονυχιστικά από το ΔΠΔ για τους ισχυρισμούς αυτούς, μερικές εβδομάδες πριν ανακοινώσει ότι είχε ζητήσει τα εντάλματα σύλληψης.

Το φερόμενο ως θύμα αποφάσισε τελικά να μην υποβάλει επίσημη καταγγελία.

Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι είχε καταθέσει επίσημη αίτηση στο ΔΠΔ αμφισβητώντας τα εντάλματα σύλληψης. Υποστήριξε επίσης έχει ένα ισχυρό και ανεξάρτητο νομικό σύστημα ικανό να διερευνήσει μόνο του τέτοιους ισχυρισμούς.

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου είχε καταγγείλει ότι δέχθηκε απειλές μετά το αίτημα του να εκδώσει εντάλματα σύλληψης. Συμλήρωσε επίσης ότι ο Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας του Γκάλαντ και τρεις ηγέτες της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, Γιαχία Σινουάρ και Μοχάμεντ Ντέιφ (όλοι νεκροί πλέον) είναι υπεύθυνοι για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Λωρίδα της Γάζας και στο Ισραήλ.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-20 21:11:00

Back to top button