Κόσμος

Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ

Με πλακάτ και σημαίες στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα (20.10.2024) στη Μαδρίτη της Ισπανίας, για να συμμετέχουν στην διαδήλωση κατά της κυβέρνησης του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν 25.000 άνθρωποι σύμφωνα με τις υπηρεσίες της κεντρικής κυβέρνησης της Ισπανίας αν και οι διοργανωτές κάνουν λόγο για 400.000 διαδηλωτές.

Οι συμμετέχοντες κατέβηκαν με τις σημαίες της Ισπανίας στα χέρια στην πλατεία της Καστίλης, ζητώντας από τον «προδότη» όπως τον αποκαλούν, Πέδρο Σάντσεθ, να παραιτηθεί και να κηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Οι ομιλητές της συγκέντρωσης τον έκριναν για τις συμφωνίες που έκανε με τα αυτονομιστικά και τα βασκικά κόμματα αλλά και για την υπόθεση διαφθοράς και αθέμιτης άσκησης επιρροής με «πρωταγωνίστρια» την σύζυγο του πρωθυπουργού της Ισπανίας, Μπεγκόνια Γκόμεθ.Reuters/Ana Beltran

Πέρα από αυτά, οι ομιλητές τον κατήγγειλαν και για την αμνηστία που χορηγήθηκε σε πρωταγωνιστές της απόπειρας απόσχισης της Καταλονίας με αντάλλαγμα τη στήριξη των καταλανικών κομμάτων υπέρ της αυτονομίας στο κοινοβούλιο της Μαδρίτης.Reuters/Ana Beltran

Με πλακάτ στα χέρια που έγραφαν «Ο Σάντσεθ κατέστρεψε την Ισπανία», οι διαδηλωτές είπαν και συνθήματα κατά της μετανάστευσης.

Στη διαμαρτυρία που παρέλυσε την πρωτεύουσα της Ισπανίας, συμμετείχαν πάνω από 100 παρατάξεις, ανάμεσά τους το Λαϊκό Κόμμα (PP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ακροδεξιό «Vox» που διαδήλωσε με το σύνθημα «Υπέρ της ενότητας, της αξιοπρέπειας, του δικαίου και της ελευθερίας. Βουλευτικές εκλογές τώρα!».

Ο ηγέτης του «Vox», Σαντιάγκο Αμπασκάλ, ο μοναδικός επικεφαλής ενός κόμματος που συμμετείχε στη διαδήλωση, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι «αυτή η κυβέρνηση καταστρέφει τους Ισπανούς, τους πρόδωσε, τους είπε ψέματα στις εκλογές».Ο ηγέτης του «Vox», Σαντιάγκο Αμπασκάλ – Reuters/Ana Beltran

«Σήμερα οι Ισπανοί, ό,τι κι αν λέει η κυβέρνηση, είναι φτωχότεροι από την εποχή όπου ο Πέδρο Σάντσεθ ανήλθε στην εξουσία. Τους είναι δυσκολότερο να τα βγάλουν πέρα», συνέχισε ο ακροδεξιός πολιτικός, κατηγορώντας επίσης την κυβέρνηση του Σάντσεθ ότι «φέρνει περισσότερη παράτυπη μετανάστευση».

To άρθρο Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-20 18:04:00

Back to top button