Οικονομία

Χατζηδάκης: «Καμπάνες» σε όσους επικεφαλής φορέων καθυστερούν με τα πιστοποιητικά για τις φορολογικές δηλώσεις

Οι υπεύθυνοι των δημόσιων φορέων θα πρέπει να φροντίσουν να δίνονται τα πιστοποιητικά για τις φορολογικές δηλώσεις εγκαίρως, καθώς όπως ανέφερε σε ανάρτηση του ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, θα «πέφτουν καμπάνες» σε όσους καθυστερούν.

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι η υποβολή φορολογικών δηλώσεων από εδώ και πέρα, με αυτή την αλλαγή, θα γίνεται κάθε χρόνο στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικότερα:

@kostis_hatzidakis

Ξέρω -κι έχετε δίκιο- ότι το κράτος ζητάει από τους πολίτες, χωρίς να ζητάει αντίστοιχα πράγματα από τον εαυτό του. Τώρα, με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αυτό αλλάζει! Διότι το κράτος ζητάει τόσο από τους υπευθύνους της ΑAΔΕ, όσο και από τους υπευθύνους των Υπουργείων και των φορέων που δίνουν αντίστοιχα πιστοποιητικά, για να συμπληρωθούν οι φορολογικές δηλώσεις, να κάνουν εγκαίρως τη δουλειά τους. Κι αν δεν το κάνουν θα «πέφτουν καμπάνες». Όχι στην ΑΑΔΕ και στους φορείς, στους ίδιους. Στους διοικητές, στους γενικούς διευθυντές, στους αρμόδιους διευθυντές. Αυτό είναι μια αλλαγή παραδείγματος! #tiktokgreece #fypgreece #neadimokratia

♬ πρωτότυπος ήχος – Kostis Hatzidakis

«Ξέρω -κι έχετε δίκιο- ότι το κράτος ζητάει από τους πολίτες, χωρίς να ζητάει αντίστοιχα πράγματα από τον εαυτό του.

Τώρα, με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αυτό αλλάζει!

Διότι το κράτος ζητάει τόσο από τους υπευθύνους της ΑAΔΕ, όσο και από τους υπευθύνους των Υπουργείων και των φορέων που δίνουν αντίστοιχα πιστοποιητικά, για να συμπληρωθούν οι φορολογικές δηλώσεις, να κάνουν εγκαίρως τη δουλειά τους.

Κι αν δεν το κάνουν θα «πέφτουν καμπάνες».

Όχι στην ΑΑΔΕ και στους φορείς, στους ίδιους. Στους διοικητές, στους γενικούς διευθυντές, στους αρμόδιους διευθυντές.

Αυτό είναι μια αλλαγή παραδείγματος!

Αυτή η αλλαγή μάς βοηθάει, από εδώ και πέρα, οι φορολογικές δηλώσεις να γίνονται κάθε χρόνο στο ίδιο χρονικό διάστημα: 15 Μαρτίου με 15 Ιουλίου.

Όλα θα είναι έτοιμα, προκειμένου η διαδικασία να προχωρά κανονικά και χωρίς όλα όσα ζούμε στην Ελλάδα, όλες τις τελευταίες δεκαετίες για αυτό το θέμα.

Ακόμα ένα βήμα εκσυγχρονισμού!»

To άρθρο Χατζηδάκης: «Καμπάνες» σε όσους επικεφαλής φορέων καθυστερούν με τα πιστοποιητικά για τις φορολογικές δηλώσεις δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-20 18:40:00

Back to top button