Auto

Tesla, έφτασε σε παραγωγή τα 3 εκατ. αυτοκίνητα στην Κίνα

Η παραγωγή τριών εκατομμυρίων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη γραμμή παραγωγής του Gigafactory της Tesla στη Σανγκάη, πετυχαίνοντας ένα νέο ορόσημο, με δεδομένη τη δέσμευση της αμερικανικής εταιρίας στην ανάπτυξη του νέου ενεργειακού τομέα της Κίνας.

Μάλιστα, η μονάδα της Tesla στην Κίνα έγινε η πρώτη βιομηχανική μονάδα τέτοιου μεγέθους που διαθέτει η αμερικανική εταιρία εκτός των ΗΠΑ. Το μοντέλο που ολοκλήρωσε τον σημαντικό αυτό αριθμό για την εταιρεία ήταν ένα Tesla Model Y «που βγήκε από την γραμμή παραγωγή στις 18:00 τοπική ώρα» όπως ανακοίνωσε η εταιρεία του Elon Musk.

H μονάδα της Tesla στη Σανγκάη χρειάστηκε 13 μήνες για να φτάσει από τα δύο στα τρία εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποια τα έσοδα της Tesla Ελλάδας για το 2023;

H παραγωγή τριών εκατομμυρίων αυτοκινήτων είναι ένα νούμερο εντυπωσιακό, ιδίως αν αναλογιστούμε το χρονικό διάστημα το οποίο πραγματοποιήθηκαν. Η κατασκευή του εργοστασίου ξεκίνησε το 2019, με το πρώτο αυτοκίνητο να βγαίνει από το γραμμή παραγωγής τον Δεκέμβριο.

Χρειάστηκαν 30 μήνες για να φτάσει στην παραγωγή ενός εκατομμυρίου μονάδων και κάτι περισσότερο από ένας χρόνος (13 μήνες για την ακρίβεια) για να φτάσει από τα δύο στα τρία εκατομμύρια. Μέχρι στιγμής για το έτος 2024, το εργοστάσιο είναι υπεύθυνο για πάνω από το 50% των παγκόσμιων παραδόσεων (675.000) της Tesla όπως γνωστοποίησε ο αμερικανικός κολοσσός.

Με το 1/3 των μοντέλων που κατασκευάστηκε εκεί να διοχετεύεται σε αγορές εκτός Κίνας, περιλαμβανομένης της Ευρώπης αλλά και της υπόλοιπης Ασίας.
 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-20 11:57:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button