Αθλητικά

Στο τελικό στάδιο καρκίνου ο έξι φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, Κρις Χόι – «Έχω έως τέσσερα χρόνια ζωής»

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε ο έξι φορές χρυσός ολυμπιονίκης της ποδηλασίας, Κρις Χόι κάνοντας γνωστό ότι πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο

Ο θρυλικός αθλητής της ποδηλασίας αποκάλυψε ότι οι γιατροί του είπαν ότι έχει «δύο με τέσσερα χρόνια ζωής»

Ο Κρις Χόι έκανε γνωστή ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο την ασθένει του για την οποία μάλιστα υποβαλλόταν σε χημειοθεραπεία, αλλά επέμεινε ότι η θεραπεία «πηγαίνει πολύ καλά».

Σε δηλώσεις που έκανε στους Sunday Times είπε πως τελικά γνώριζε από τότε ότι η ασθένειά του ήταν ανίατη. Όταν ρώτησε τους γιατρούς πόσος χρόνος του απέμενε, όπως είπε απάντησαν: «Δύο έως τέσσερα χρόνια».

«Όλοι γεννηθήκαμε και όλοι πεθαίνουμε, και αυτό είναι απλώς μέρος της διαδικασίας», είπε χαρακτηριστικά στους Sunday Times.

«Υπενθυμίζεις στον εαυτό σου, μήπως είμαι τυχερός που υπάρχει φάρμακο που μπορώ να πάρω για να το αποκρούσω για όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος της μάχης για μένα με τον καρκίνο δεν ήταν σωματικό. Για μένα, ήταν στο μυαλό μου», ανέφερε ο αθλητής.

«Κάπως έτσι έμαθα πως θα πεθάνω»

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του αρχικά είχε αψηφήσει έναν πόνο στον ώμο του, θεωρώντας τον ως τραυματισμό που προκλήθηκε στο γυμναστήριο. Οταν όμως έκανε εξετάσεις ο γιατρός του είπε: «Λυπάμαι πραγματικά. Υπάρχει ένας όγκος στον ώμο σας».

Μια άλλη εξέταση αποκάλυψε καρκίνο στον προστάτη του, ο οποίος έκανε μετάσταση στον ώμο, τη λεκάνη, το ισχίο, τη σπονδυλική στήλη και τα πλευρά του.

«Και κάπως έτσι», πρόσθεσε ο Κρις Χόι: «Έμαθα πώς θα πεθάνω».

Με σκλήρυνση κατά πλάκας και η σύζυγός του

Τα χτυπήματα όμως για τον σπουδαίο αθλητή δεν σταματούν στη δική του υγεία, καθώς η σύζυγός του διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας.

«Είναι η πιο κοντινή στιγμή που έχω έρθει στο να σκεφτώ, ξέρετε, γιατί εγώ; Απλά, τι; Τι συμβαίνει εδώ; Δεν φαινόταν αληθινό. Ήταν ένα τεράστιο χτύπημα, όταν είσαι ήδη σε αναβρασμό. Νομίζεις ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χειρότερο. Νιώθεις κυριολεκτικά ότι βρίσκεσαι στον πάτο και ανακαλύπτεις, ωχ όχι, έχεις κι άλλο να πέσεις. Ήταν βάναυσο», εξήγησε.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-20 10:06:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button