Γυναίκα

Μαρία Κορινθίου για το διαζύγιο με τον Αϊβάζη: «Από την επόμενη ημέρα που είπα ότι χωρίσαμε, με φλερτάρουν»

Με αφορμή την παράσταση «Ο τελευταίος χορός» στην οποία θα πρωταγωνιστεί από 1η Νοεμβρίου με τον Γιάννη Αϊβάζη, η Μαρία Κορινθίου μίλησε στην Real Life.

Λίγους μήνες μετά την είδηση του διαζυγίου τους, η ηθοποιός απαντά για τις σχέσεις της σήμερα με τον πρώην σύζυγό της με τον οποίο σύντομα θα βρεθούν μαζί στο ίδιο θεατρικό σανίδι.

«Με τον Γιάννη δεν έχουμε καιρό να δουλέψουμε μαζί, γιατί η τελευταία δουλειά που είχαμε κάνει ήταν το “Τζόρνταν” στο οποίο εκείνος ήταν σκηνοθέτης. Έχουμε όμως, δύο χρόνια να δουλέψουμε μαζί ως ηθοποιοί. Και αυτή η σχέση είναι διαφορετική», αναφέρει αρχικά η Μαρία Κορινθίου.

Πώς είναι μια συνεργασία σε μια παράσταση που αφορά ένα ζευγάρι, ενώ εκείνοι μόλις έχουν δημοσιοποιήσει ότι σταματά η κοινή τους πορεία;

Όχι ακριβώς η κοινή μας πορεία γιατί αυτό έχει σημασία για μένα. Όποιος μπορεί να αντιληφθεί, καταλαβαίνει πως ουσιαστικά ¨χωρίζουμε”, γιατί με την κοινή μας πορεία και την αγάπη που έχει ο ένας για τον άλλο και για τα χρόνια που έχουμε περάσει μαζί, δεν θα μπορούσε – ούτε για τον Γιάννη, ούτε και για μένα – να έμπαινε ένα τέλος με άλλο τρόπο.

Τον λατρεύω τον Γιάννη, είναι ο άνθρωπος μου και αυτό δεν αλλάζει. Αυτή η συνθήκη ίσως είναι ιδιαίτερη στο πώς πρέπει να φέρεις μια ισορροπία σε όλο αυτό.

Δεν είναι εύκολο, γιατί έχει χτιστεί με τα χρόνια η αγάπη μας και η ανθρώπινη σχέση που έχουμε μεταξύ μας έχει γερά θεμέλια.

Όταν μας έγινε η πρόταση για την παράσταση δεν είχε αποφασιστεί ο χωρισμός μας, αλλά μεταξύ μας, υπήρχαν εδώ και καιρό κάποιες συζητήσεις. Όταν αποφασίσαμε να χωρίσουμε φυσικά σκεφτήκαμε “τώρα τι κάνουμε; Το κάνουμε το έργο;” Ξέραμε και οι δύο την απάντηση, ότι δεν έχει να κάνει το ένα με το άλλο. Στο τέλος ο καθένας το δικό του πρόβλημα παίρνει και κοιμάται στο κρεβάτι του.

Για πολλούς αυτός ο χωρισμός είναι μια παροδική φάση…

Για να πάρουμε αυτή την απόφαση έχουν γίνει πολλές σκέψεις, γιατί όταν υπάρχει ένα παιδί και μια τέτοια σχέση, δεν μπορείς να συμπεριφερθείς επιπόλαια. Είσαι ήρεμος, ταυτόχρονα μεγαλώνεις και βλέπεις ξεκάθαρα πως κάποια πράγματα δεν εξυπηρετούνται στη σχέση, όμως την ίδια στιγμή, δεν υπάρχουν τσακωμοί, εντάσεις, ή το να ανοίξει ο ένας από τους δύο την πόρτα και να φύγει.

Η επόμενη μέρα μετά τον χωρισμό;

«Από την επόμενη ημέρα που είπα ότι χωρίσαμε, με φλερτάρουν. Και ο Γιάννης και εγώ, γνωρίζαμε πως από την στιγμή που θα μαθευτεί, αυτό θα συμβεί. Από τη μία είναι γλυκό, γιατί μέχρι τώρα σέβονταν το γεγονός ότι ήμουν παντρεμένη. Αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαι σε μια φάση ζωής που εστιάζω σε άλλα πράγματα. Σε αυτά δεν βάζεις χρόνους.

Όταν είναι να σου έρθει κάτι, θα σου έρθει από εκεί που δεν το περιμένεις. Είμαι συγκεντρωμένη σε άλλα πράγματα: στο παιδί μου, στην Ισμήνη μου, στη δουλειά και στη Μαρία, στην ψυχή της, στις ισορροπίες της. Στο τι έχει αξία και τι όχι, στο πού πρέπει να διοχετεύω τον χρόνο μου, είτε είναι φίλος, είτε είναι συνεργάτης…Δεν συμβιβάζομαι. Δεν θέλω», καταλήγει στην Rea Life η Μαρία Κορινθίου.

 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-20 08:43:00

Back to top button