Ελλάδα

Χαρακτηρίστηκε δραπέτης όμως ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία στη Λάρισα για να τον συλλάβει

Στο καφενείο του Αϊδινίου, που βρίσκεται 200 μέτρα από τις φυλακές Κασσαβέτειας, συνελήφθη ένας 60χρονος από τη Λάρισα για απόδραση από τις αγροτικές φυλακές, καθώς ενώ έπρεπε να επιστρέψει από την άδεια που είχε πάρει προχθές Πέμπτη, καθυστέρησε και ενημέρωσε τους φύλακες ότι βρισκόταν εκεί στις 11.30 τη νύχτα.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα magnesianews.gr, ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι γνώριζε ότι έπρεπε να βρίσκεται στις φυλακές το μεσημέρι, αλλά είχε ατύχημα στο πόδι, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί ήθελαν να τον κρατήσουν, αλλά εκείνος υπέγραψε και πήρε εξιτήριο, για να επιστρέψει στην φυλακή.

Και αυτό γιατί τον Δεκέμβριο, περιμένει την υφ’ όρον απόλυσή του, αφού εξέτισε ποινή 3,5 ετών για κλοπές.

Σύμφωνα με τον 60χρονο, στις 22.45 προχθές πήρε το τελευταίο λεωφορείο για Αλμυρό, κατέβηκε στο Αϊδίνι και επειδή ήταν τραυματισμένος στο πόδι και δυσκολευόταν να περπατήσει, κάθισε στο καφενείο, είπε στον σερβιτόρο να τηλεφωνήσει στη φυλακή και να ειδοποιήσει ότι βρισκόταν εκεί και μετά από λίγο συνελήφθη από την Αστυνομία για απόδραση κρατουμένου.

Ο ίδιος είπε ότι στη φυλακή δεν έχει δώσει δικαιώματα, δεν έχει πειθαρχικές ποινές και περιμένει να βγει ξανά από τη φυλακή.

Το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 10 ημερών χωρίς αναστολή και αφού ο κατηγορούμενος ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα, αποχώρησε κουτσαίνοντας.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-19 18:31:00

Back to top button