Showbiz

Αλέξανδρος Ρήγας: Είχαν γίνει προσπάθειες για την τηλεοπτική επανεκκίνηση… |


Καλεσμένος στους “The Weekenders” βρέθηκε ο Αλέξανδρος Ρήγας το πρωί του Σαββάτου και μίλησε για τα επαγγελματικά του πλάνα και τον ερχομό του ανανεωμένου “Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή”.

Ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος μίλησε αρχικά για τη θεατρική παράσταση “Το Τάβλι” που συμμετέχει με τον Αντώνη Κρόμπα, λέγοντας ότι “Τα κείμενα που αντέχουν στον χρόνο πάντα δοκιμάζονται από νέες παρουσιάσεις. Δεν μπορείς να πεις ότι θες να κάνει αυτό το έργο αλλά το έχουν κάνει άλλοι άνθρωποι στο παρελθόν, άρα δεν το παρουσιάζω, δεν το σκηνοθετώ. Πάντα τα σπουδαία κείμενα αναμετριόνται με ανθρώπους που προχωράνε, είναι νεότεροι. Μην ξεχνάμε ότι νομοτελειακά δεν έχεις τη δυνατότητα να έχει δει παλαιότερα ανεβάσματα. Το έργο ανέβηκε πρώτη φορά το 1972, με πρώτη παρουσίαση στο Γυάλινο Θέατρο, σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν”.

Μιλώντας για τις διαχρονικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, ο Αλέξανδρος Ρηγας ανέφερε πως “Είμαστε ακόμα στη γενιά που τα έζησε εν τη γενέσει τους. Η επόμενη γενιά θα δείξει και θα κρίνει αν αντέχουν όλες οι δουλειές. Η Μαντάμ Σουσού ήταν εμβληματική παρουσία. Είναι πολύ προσωπικά σχόλια και προσωπική εκτίμηση αυτά που λέω. Η Ντίνα Κώνστα στους Δυο Ξένους έκανε σπουδαία ερμηνεία. Πάτησε στην προηγούμενη, σπουδαία δουλειά, των Ρέππα – Παπαθανασίου, το ‘Δις Εξαμαρτείν’. Για εμένα οι ‘Τρεις Χάριτες’ ήταν σημείο αναφοράς, μια δουλειά που και οι τηλεθεατές και οι δημιουργοί άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουν την κωμωδία”.

Τέλος, όσον αφορά το “Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή”, που επιστρέφει με δυο ταινίες, ο Αλέξανδρος Ρήγας τόνισε πως “Στη δουλειά μας το να θες κάτι εσύ ως δημιουργός δεν είναι αρκετό. Το θέμα είναι να συντονιστούν κάποιοι άλλοι παράγοντες. Να το θέλουν παραγωγοί, ένας σταθμός. Ήταν συνεστημένη πολλών επιθυμιών. Υπήρχε μέσα στα χρόνια μια επαναληπτικότητα στις προσπάθειες. Είχαν γίνει προσπάθειες για την τηλεοπτική επανεκκίνηση της σειράς αλλά δεν ευοδώθηκαν. Όταν ήρθε η κινηματογραφική πρόταση, αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε. Οι δυο ταινίες είναι α’ και β’ μέρος. Το πότε θα τις δούμε θα το μάθετε από την παραγωγή. Τώρα κάνουμε γυρίσματα”.


Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο site μας


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-19 16:28:00

Back to top button