Auto

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Porsche 911 GT3

Το έτος που η 911 GT3 κλείνει 25 χρόνια από όταν συστήθηκε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, η Porsche παρουσίασε τη νέα γενιά της στην έκδοση με το πακέτο Weissach, μαζί με την πιο… πολιτισμένη έκδοση του πακέτου Touring.

Η ολοκαίνουργια 911 GT3 εξοπλίζεται με έναν 4λιτρο ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο boxer που με τις μηχανικές τροποποιήσεις που έχουν γίνει και παρά τις προσθήκες τεσσάρων καταλυτικών μετατροπέων (και όχι μόνο) για τις προδιαγραφές της Ε.Ε. σχετικά με τους ρύπους, η μέγιστη ισχύς του φτάνει τους 510 ίππους, ενώ ο δείκτης ανεβαίνει μέχρι τις 9.000 σ.α.λ..



Συνεργάζεται είτε με 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK, είτε με 6τάχυτο μηχανικό, με την τελική σχέσης μετάδοσης να είναι 8% κοντύτερη από τον προκάτοχό του.

Αμφότερα διατίθενται τόσο στην GT3, όσο και σε εκείνη με το πακέτο Touring. Το sprint των 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε 3,4 δευτερόλεπτα με το αυτόματο κιβώτιο, με την πισταδόρικη 911 να συνεχίζει να επιταχύνει έως τα 311 χλμ./ ώρα. Η πρώτη επίδοση είναι στα 3,9 δευτερόλεπτα όταν υπάρχει μηχανικό κιβώτιο, αλλά η τελική είναι κατά 2 χλμ./ ώρα μεγαλύτερη.

Η Porsche επενέβη και στην ανάρτηση, ώστε να βελτιώσει την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε κερμπ πίστας πάνω από τα οποία περνάει με ταχύτητα, ώστε να παραμένει ακλόνητο.

Αισθητικά, οι λεπτομέρειες από ανθρακονήματα σε καθρέφτες, διαχύτη και προφυλακτήρα είναι πρόδηλες και συνδυάζονται όμορφα με την νεωτερική σχεδίαση που εναρμονίζεται απόλυτα με τη σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία της Porsche.

Η καινούργια GT3 χαρακτηρίζεται από τα ελαφρώς επανασχεδιασμένα εμπρός και πίσω μέρη στα οποία ενσωματώνονται αρκετά αεροδυναμικά βοηθήματα.

Επιπλέον, οι Matrix LED προβολείς έχουν νέα σχεδίαση, την ώρα που πιο χαμηλά η εισαγωγή αέρα είναι μεγαλύτερη, συγκριτικά με την απερχόμενη γενιά. Το σύνολο στέκεται σε στάνταρ τροχούς 20 ιντσών εμπρός και 21 πίσω.

Στο εσωτερικό, τα καθίσματα ρυθμίζονται σε 18 θέσεις, με πολλά διαφορετικά σημεία να είναι από ανθρακόνημα. Στην εξοπλιστική έκδοση Touring, τα πίσω καθίσματα είναι ολοκαίνουργια και τα εμπρός καθίσματα σε αυτή την περίπτωση διπλώνονται, ώστε να μπορούν πίσω να φιλοξενηθούν δύο άτομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-18 20:15:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button