Ελλάδα

Τους έταζαν γάμο σε σφραγισμένο κτήμα στο Κορωπί – Για απάτη κατηγορούνται ιδιοκτήτες γνωστού κέντρου εκδηλώσεων

Μια απίστευτη καταγγελία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το site σήμερα.gr για πολύ γνωστό κέντρο εκδηλώσεων στην περιοχή του Κορωπίου, οι ιδιοκτήτες του οποίου κατηγορούνται για απάτη.

Σύμφωνα με τη μήνυση που έχει υποβληθεί σε βάρος τους, ενώ το πολύ γνωστό κτήμα δεξιώσεων στο Κορωπί δεν διέθετε άδεια λειτουργίας και είχε σφραγιστεί, η ιδιοκτήτρια με τη μητέρα της… έταζαν τη διεξαγωγή γάμου σε μελλόνυμφους, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά χιλιάδων ευρώ, μέχρι το ανυποψίαστο ζευγάρι να συνειδητοποιήσει την απάτη κι ότι το κτήμα είναι σφραγισμένο!

«Μόνο μετρητά»

Για το μελλόνυμφο – τότε – ζευγάρι όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2023, όταν πήραν προσφορά για τη δεξίωση του γάμου τους, από τον συγκεκριμένο χώρο.

«Στις 12 Νοεμβρίου προχωρήσαμε στην υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού, με τελικό συμφωνηθέν ποσό τις 10.100 ευρώ. Ως προκαταβολή δώσαμε 3.100 ευρώ», αναφέρει στη μήνυσή του το ζευγάρι.

Στα τέλη Ιανουαρίου 2024, η μητέρα της ιδιοκτήτριας, τους έπεισε να της δώσουν και άλλα χρήματα, λέγοντάς τους πως θα τους κάνει έκπτωση, αν καταβάλλουν το σύνολο του ποσού, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στη μήνυση που έχουν υποβάλλει.

«Μας κάλεσε και μας πρότεινε έκπτωση 10% αν καταβάλαμε το υπόλοιπο τίμημα, ύψους 6.100 ευρώ. Συνολικά της είχαμε καταβάλει 9.200 ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 150 ευρώ ήταν διατραπεζικά και υπόλοιπα σε μετρητά», αναφέρουν.

Μάλιστα, η μητέρα της ιδιοκτήτριας, η οποία είχε αναλάβει την επικοινωνία με το ζευγάρι, προφασιζόταν συνεχώς προβλήματα με το POS και τεχνικά θέματα με τους τραπεζικούς λογαριασμούς του κέντρου, όπως ισχυρίζεται το ζευγάρι.

«Μας έλεγε ότι είχε πρόβλημα το POS της εταιρίας και συνεπακόλουθα κάποια προβλήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Μας είχαν καθησυχάσει ότι θα τα λύσουν με το λογιστήριό τους και ότι θα κοπεί απόδειξη και έτσι δε δώσαμε παραπάνω σημασία», αναφέρει το ζευγάρι στη μήνυσή του.

Οι οικονομικές απαιτήσεις όμως μητέρας και κόρης φαίνεται ότι δεν είχαν σταματήσει για το ζευγάρι, που είδε τον γάμο του να καταστρέφεται στον ιστό της πλεκτάνης που τους είχαν στήσει, σύμφωνα με την καταγγελία τους.

«Στις 21 Μαΐου 2024, η μητέρα της ιδιοκτήτριας μας έστειλε μήνυμα να επικοινωνήσουμε μαζί τους, κάτι που κάναμε μία εβδομάδα αργότερα. Τότε μας πρότεινε να συναντηθούμε και να συζητήσουμε την προσφορά της σχετικά με επιπλέον παροχές για τον γάμο μας (bar, φώτα, βεγγαλικά κτλ), για τα οποία είπε ότι θα μας έκανε ιδιαίτερα καλή τιμή, στις 2.950 ευρώ», αναφέρει το ζευγάρι.

Η αποκάλυψη

Μια τυχαία επικοινωνία με τη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ήταν αρκετή για να αποκαλύψει στο ζευγάρι την απάτη που είχε στηθεί σε βάρος τους, ενώ ετοιμάζονταν να γιορτάσουν την πιο χαρούμενη ημέρα της ζωής τους.

«Από τη συγκεκριμένη επικοινωνία ενημερωθήκαμε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είχε σφραγιστεί ήδη από τις 13 Δεκεμβρίου 2023, αφού δεν είχε άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος, και τα μέτρα σφράγισης παραβιάζονταν, λειτουργώντας το ήδη 5 φορές. Το συγκεκριμένο κατάστημα δεν είχε πάρει ποτέ άδεια λειτουργίας και γνώριζαν ήδη από το 2021, με έγγραφο του δήμου, ότι στη συγκεκριμένη περιοχή απαγορεύεται ρητά η λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μάλιστα η Μητρόπολη Μεσογαίας, με επιστολή της προς τη μητέρα της ιδιοκτήτριας είχε γνωστοποιήση την άρση της άδειας τέλεσης ιερών μυστηρίων, λόγω ‘’απόκρυψης της απώλειας της άδειας λειτουργίας του καταστήματος’’», αναφέρει το ζευγάρι στη μήνυσή του.

Γολγοθάς δίχως τέλος

Η ταλαιπωρία του ζευγαριού όμως δεν είχε τελειώσει. Ενώ ο γάμος τους πλησίαζε και ήταν όλες οι ετοιμασίες «στον αέρα», η μητέρα της ιδιοκτήτριας προσπάθησε, όπως λένε οι ίδιοι, για ακόμη μία φορά να τους εξαπατήσει, επιχειρώντας να αποσπάσει ακόμη περισσότερα χρήματα. Και όλα αυτά, ενώ την ενημέρωσαν για τα όσα είχαν μάθει, πως το κατάστημά της δηλαδή λειτουργεί παράνομα!

«Προσπάθησε να μας καθησυχάσει, λέγοντάς μας ότι πρόκειται για παρεξήγηση και ότι δε συντρέχει λόγος ανησυχίας. Προθυμοποιήθηκε να μας βρει άλλο κτήμα η ίδια. Μας ανέφερε ότι βρήκε συγκεκριμένο κτήμα για τον γάμο μας, το οποίο μας προσέφερε 50 ευρώ μενού ανά καλεσμένο. Εμείς όμως ήδη είχαμε μιλήσει με την ιδιοκτήτρια αυτού του κτήματος, η οποία μας είχε προτείνει πολύ χαμηλότερες τιμές», αναφέρουν στη μήνυσή τους.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, μέσα στην απόγνωσή τους για τα όσα τους είχαν συμβεί παραμονές του γάμου τους, της ζήτησαν να δώσει τα χρήματα που είχε λάβει από αυτούς στο κτήμα που τελικά θα έκαναν τον γάμο τους. Τότε η μητέρα της ιδιοκτήτριας… εξαφανίστηκε από προσώπου γης.

 «Σε επικοινωνία που είχαμε έπειτα, η μητέρα της ιδιοκτήτριας μας ενημέρωσε ότι σκοπεύει να επιστρέψει τα χρήματα. Μάλιστα μας είπε και τις ημερομηνίες που προτίθεται να μας καταβάλει σε δόσεις τα χρήματα που της είχαμε δώσει. Βέβαια όταν ήρθε η ημερομηνία της πρώτης δόσης, εξαφανίστηκε από προσώπου γης, σταμάτησε να απαντάει στις επίμονες κλήσεις μας, σε e-mails και sms», αναφέρει το ζευγάρι.

«Δρουν ανενόχλητοι»

«Πολλά ζευγάρια έμαθαν ότι εξαπατήθηκαν μόλις λίγες ημέρες πριν από τον προγραμματισμένο γάμο τους. Είναι απίστευτο ότι σε ένα κράτος δικαίου δρουν ανενόχλητοι απατεώνες επί τόσο χρόνια εν γνώσει των αρχών, χωρίς κανένας αρμόδιος να ασχολείται», αναφέρει στο site σήμερα.gr ο δικηγόρος του ζευγαριού, κ. Γαβριήλ Γαβριηλίδης. «Εξ όσων μάλιστα έχω πληροφορηθεί, οι ίδιες κυρίες διαχειρίζονται ακώλυτα πλέον άλλο κτήμα εκδηλώσεων. Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει επιτέλους τα δέοντα μετά την μήνυση που καταθέσαμε», επισημαίνει.

Σε βάρος μητέρας και κόρης έχει υποβληθεί μήνυση για απάτη και απόπειρα απάτης, ενώ και άλλα ζευγάρια φέρονται να είχαν την ίδια… τύχη με το εν λόγω ζευγάρι.

To άρθρο Τους έταζαν γάμο σε σφραγισμένο κτήμα στο Κορωπί – Για απάτη κατηγορούνται ιδιοκτήτες γνωστού κέντρου εκδηλώσεων δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-18 15:34:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button