Ελλάδα

Στα χέρια των αρχών 23χρονος – Κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, σχηματίσθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος 23χρονου ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά από ψηφιακή ανάλυση και αξιοποίηση στοιχείων που προήλθαν από ξένες αρχές, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, εντοπίστηκε χρήστης του διαδικτύου στην Ελλάδα, ο οποίος κάνοντας χρήση πλήθους ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησε πρόσβαση σε συγκεκριμένη διαδικτυακή εφαρμογή όπου και διαμοίρασε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Αποτελέσματα έρευνας

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ από την ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα και κατόπιν επικοινωνίας με παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και ο τόπος διαμονής του εμπλεκόμενου ατόμου.

Ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του 23χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, φορητό μέσο αποθήκευσης (USB), καθώς και 2 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ.

Βρέθηκαν ψηφιακές αποδείξεις

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα κατασχεμένα ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκαν σε αυτά πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, λόγος για τον οποίο ο 23χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-18 13:06:00

Back to top button