Auto

Πάνω από 6 στους 10 Έλληνες αγοράζουν SUV!

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο άγγιξαν τις 9.693 μονάδες. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρέθηκε για ακόμα ένα μήνα η Toyota που κατάφερε να διαθέσει 1.686 αυτοκίνητα, ενώ πίσω από την ιαπωνική μάρκα ακολούθησε η Peugeot η οποία ταξινόμησε 724 αυτοκίνητα.

Τα αυτοκίνητα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον και τον περασμένο μήνα ήταν και πάλι τα SUV, με το ποσοστό επί του συνόλου της αγοράς να παρουσιάζει άνοδο συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες.



Ανεβαίνουν συνεχώς τα SUV

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Σ.Ε.Α.Α. (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), το 61,2% των οχημάτων που ταξινομήθηκαν τον Σεπτέμβριο ήταν SUV. Συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο η ποσοστιαία άνοδος ήταν 5,5% και όπως δείχνουν τα δεδομένα και τα στοιχεία, το νούμερο θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο μέχρι το κλείσιμο της χρονιάς.

Στο σύνολο πάντως του 2024 και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο το ποσοστό των SUV οχημάτων, αναφορικά με τις πωλήσεις, αγγίζει το 58,6%, αυξημένο κατά 4,5 μονάδες συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.



Η πιο δημοφιλής κατηγορία

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τις κατηγορίες, η πιο δημοφιλής είναι η B, με ποσοστό 53,4%, ενώ στις υποκατηγορίες η B-SUV άγγιξε σε ποσοστό το 29,9%. Αυτή ήταν και η πιο δημοφιλής κατηγορία/υποκατηγορία στο σύνολο της αγοράς.

Ακολούθησε το C-Segment με ποσοστό 27,9%, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε το A-Segment με ποσοστό 8,6%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-18 13:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button