Ελλάδα

«Ενοικιάζεται σκηνή σε …τιμή ευκαιρίας»

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση φοιτητών της εστίας με την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, με τους πρώτους να προχωρούν σήμερα Παρασκευή 18/10 σε κατάληψη της Πρυτανείας, ζητώντας άμεσα μέτρα για την στήριξη της φοιτητικής κατοικίας.

Οι φοιτητές, έστησαν μάλιστα και σκηνές εντός του κτηρίου, καυτηριάζοντας το πρόβλημα των ενοικίων στα Χανιά ενώ προανήγγελλαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

«Έχουμε κλείσει την Πρυτανεία, έχουμε φτάσει στο έσχατο μέσο για να πάρουμε μια απάντηση» σημειώνει ο Χριστόφορος μιλώντας στο zarpanews.gr που μέχρι την Δευτέρα καλείται να παραδώσει τα κλειδιά το δωματίου μου. «Αυτή τη στιγμή αναγκάζομαι να δουλεύω full time για να χρηματοδοτώ τις σπουδές μου και να στηρίζω την οικογένεια μου. Μας λένε ότι εδώ δεν είναι ούτε ορφανοτροφείο, ούτε προσφυγική δομή. Αυτή είναι η απάντηση»

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 304 θέσεις στην εστία για περίπου 6.000 φοιτητές» τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης, Νίκος Μαράκης: «Δεν θα επιτρέψουμε να φύγει κανείς φοιτητής από τα Χανιά επειδή δεν έχει σπίτι. Καλούμε την Πρυτανεία να πάρει μέτρα, ενοικιάζοντας δωμάτια ξενοδοχείων για φοιτητές ή δίνοντας επίδομα στέγασης» τόνισε, μεταξύ άλλων.

 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-18 12:44:00

Back to top button